Zemřel rocker Meat Loaf: Otec se ho pokusil zavraždit, přežít měl i osm autonehod

Zemřel rocker Meat Loaf: Otec se ho pokusil zavraždit, přežít měl i osm autonehod
Zdroj: Showpix
Americký rockový zpěvák Meat Loaf se proslavil albem Bat Out Of Hell, které patří k nejprodávanějším na světě.Meat Loaf měl vleklé problémy se srdcem a na svých posledních koncertech často kolaboval.Manželka Deborah stála po Meat Loafově boku do poslední chvíle.Meat Loaf si dosyta užil divokého života rockera. V drogovém rauši chtěl údajně skočit z okenní římsy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Meat Loaf, legendární rockový muzikant, zemřel ve čtvrtek 20. ledna 2022 ve věku 74 let. Zahrál si v kultovním filmu Klub rváčů a proslavil se albem Bat Out Of Hell z roku 1977. Meat Loaf patřil k nejprodávanějším autorům všech dob. Jeho osobní život však příliš šťastný nebyl a on sám prohlašoval, že už měl několikrát zemřít. V rozhovoru pro Ultimate Classic Rock například uvedl, že utrpěl 18 otřesů mozku a přežil osm autonehod.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 01. 2022 12:05

Zpěvákovu smrt potvrdil agentuře Reuters jeho dlouholetý agent Michael Green. Rozloučit se s ním na smrtelné posteli stihly manželka Deborahdcery Amanda a Pearl. Příčinu úmrtí rodina zatím neuvedla.

Meat Loaf tvrdil, že ho chtěl zabít vlastní otec

Přezdívku Meat Loaf, v překladu sekaná, získal už na škole a souvisela prý s jeho vzhledem. A ačkoli je hudební kariéra Michaela Lee Adayho fenomenální, zpěvákův osobní život příliš veselý nebyl. Otec alkoholik měl rodinu terorizovat a po pohřbu matky, která podlehla rakovině, Michaela údajně ohrožoval kuchyňským nožem. Zpěvák deníku The Telegraph dále prozradil, že ač se ho otec pokusil zavraždit, už mu odpustil.

Mimo to Meat Loaf dle vlastního vyprávění utrpěl za život několik zranění, která mohla být smrtelná. Spadl ze třetího poschodí, prodělal osmnáct otřesů mozku a přežil osm autonehod. Proto se také přirovnával ke kočce s 48 životy.

Úraz hlavy údajně zlepšil Meat Loafovi rozsah na tři oktávy

Jednu z jeho nejdivočejších historek zveřejnil magazínu Rolling Stone. Šampion ve vrhu koulí ho měl během studia na střední škole omylem zasáhnout svým náčiním do hlavy a prorazit mu lebku. Nehoda údajně zlepšila zpěvákovi hlasový rozsah na tři a půl oktávy.

Meat Loaf však také s úšklebkem prozradil, že v rozhovorech většinou lže. Proto můžeme jen těžko odhadovat, kolik procent z jeho vyprávění je pravda. V dobách, kdy holdoval kokainu, měl zase svému manažerovi vyhrožovat, že skočí z okenní římsy. S jistotou však víme, že během koncertů několikrát zkolaboval, a že měl vleklé problémy se srdcem. Podle magazínu Grunge mu měl být diagnostikován Wolffův-Parkinsonův-Whiteův syndrom, tedy jistý druh srdeční arytmie.

Zdroje informací:

Ultimateclassicrock.com

Telegraph.co.uk

Grunge.com

Reuters.com

Rolling Stone

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články