Drsné dětství hvězdy karlovarského festivalu Johnnyho Deppa: Bili ho hlava nehlava a dodnes se bojí otevřít kufry

Drsné dětství hvězdy karlovarského festivalu Johnnyho Deppa: Bili ho hlava nehlava a dodnes se bojí otevřít kufry
Zdroj: Showpix

V Karlových Varech se v pátek oficiálně představí jeho největší hvězda - americký herec Johnny Depp (58). Až bude fanouškům mávat z červeného koberce, nikdo z přítomných na něm nepozná, kolik psychických sil ho cesta do České republiky stála. Filmový Jack Sparrow si totiž nese z dětství spoustu nepěkných zážitků a jeden z nich se týká právě cestování.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 26. 08. 2021 09:00

Johnny Depp o svém dětství nikdy příliš nemluvil. Teprve ve chvíli, kdy už byl sám nějaký čas otcem dvou dětí, rozhodl se udělat výjimku. Jeho mysl totiž tížila jedna zásadní otázka. Dokázal a dokáže svým dětem dopřát víc, než jeho rodiče jemu a jeho sourozencům?

Rodina se stěhovala celkem pětasedmdesátkrát

Johnny se narodil se jako čtvrté dítě do rodiny servírky Betty Sue Palmer a stavebního inženýra Johna Christophera Deppa. Nejstarší sourozenci Daniel a Debbie pocházeli z Bettyina předchozího manželství s Robertem Palmerem. Druhá sestra Christi je pak o dva roky starší než Johnny.

Jelikož hercův otec dlouho nemohl zavadit o solidní práci musela se početná rodina prakticky každý měsíc stěhovat. Nejprve po Kentucky, kde se Johnny narodil, posléze po Floridě. Podle Daniela se za ty roky stěhovali celkem pětasedmdesátkrát!

Už v raném dětství tak hvězda Ospalé díry prakticky netušila, co je domov a stabilní zázemí. "Nemyslím si, že bych tento způsob života zrovna dával za příklad všem rodičům," prohlásil Depp. "Měl jsem relativně drsné dětství. Když jsi něco udělal špatně, dostal jsi ránu. I když jsi nic špatně neudělal, dostal jsi ránu. Rodičům to ale zazlívat nemohu. Oni to jinak neuměli. Byla jiná doba," svěřil se Depp časopisu Rolling Stone.

Když je čas balit, jsem zlomený muž

Betty Sue a John na tom byli tak bídně, že na konci každého dne počítali, zda vyjdou do toho dalšího. Peníze byly pro umělcovy rodiče obrovský problém. "Každé Vánoce vyhlašovali něco jako bankrot," připustil Depp. "Máma vyrůstala v chatrči uprostřed divočiny Apalačského pohoří. Záchod měli venku. Říkávala mi, že se k nám chová tak, jak se její matka chovala k ní, protože to neuměla lépe," vysvětlil Johnny, který měl s mámou až do její smrti v roce 2016 úžasný vztah. Její jméno si dokonce nechal vytetovat na levou paži a často ji brával do společnosti.

Neustálé přesuny Johnnyho nejspíš dodnes straší ve snech. "Kdykoli je čas balit, i když třeba jedeme jen na dovolenou, jsem zlomený muž," přiznal roku 2013. "Prostě najednou nemůžu. Tolik mi to připomíná ty stálé přesuny v dětství. Žil jsem roky jako tulák. Možná i proto mám pořád někde doma nevybalené kufry z natáčení Střihorukého Edwarda. Vůbec netuším kde, ale zkrátka jsem je nedokázal vybalit," dodal Depp.

Jak se dnes daří Johnnyho sourozencům?

Daniel Depp (67)

Daniel se prosadil ve filmové branži jako autor scénářů. Má na kontě také čtyři knihy. V roce 1979 se oženil s Mahnaz Shams, s níž má syna.

Debbie Depp

Učitelka ze základní školy si pečlivě střeží soukromí. Sice se na několika akcích objevila po Johnnyho boku, ale jinak o sobě příliš vědět nedává. Je vdaná a má dvě dospělé děti.

Christi Depp Deprowski (60)

S Johnnym si jsou anebo byli ze všech sourozenců nejblíž. Christi pracovala jako producentka a později i jako šéfka v jeho společnosti Infinitum Nihil. Je vdaná za profesora z univerzity v Seattlu Daniela Dembrowského, mají spolu čtyři děti.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený PEACE (@ugolyonok)

Zdroje informací:

Celebsibling.com

Rollingstone.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články