Jak dnes žije Atrej z Nekonečného příběhu: Noah Hathaway bojuje s následky zranění, zdobí ho číro a tetování

Jak dnes žije Atrej z Nekonečného příběhu: Noah Hathaway bojuje s následky zranění, zdobí ho číro a tetování
Zdroj: Profimedia

Když v roce 1984 zazářil coby indiánský chlapec Atrej v Nekonečném příběhu, stal se idolem hochů i dívek po celém světě. Poté hvězda Noaha Hathawaye (49) začala pomalu zapadat, až zcela zmizel z Hollywoodu. Co dnes dělá a jak vypadá někdejší pohledný mladík s atletickou figurou?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 15. 07. 2021 09:00

Když si ho německý režisér Wolfgang Petersen vybral ve dvanácti letech pro natáčení fantasy filmu Nekonečný příběh, nebyl už Hathaway před kamerou žádným nováčkem. Na kontě měl účinkování v několika reklamách, a hlavně televizním sci-fi seriálu Battlestar Galactica, v němž se objevil coby šestiletý.

Nekonečný příběh ho psychicky i fyzicky zlomil

Skutečný průlom v Noahově kariéře ovšem znamenal právě Nekonečný příběh. Díky němu se prakticky přes noc stal dětskou hvězdou první velikosti. Fanoušci na něj pořádali hony a Noah často vtipkoval o tom, že jim s chutí přispěje na psychoterapii. Přitom to byl právě on, komu natáčení zmíněného filmu velmi poznamenalo nejen fyzické, ale i psychické zdraví.

"Režisér Petersen byl strašný perfekcionista. Jednu scénu nechal opakovat klidně čtyřicetkrát. Původně plánované tříměsíční natáčení se tak protáhlo na rok. Celé dva měsíce například zabraly pouhé dvě scény z Bažiny smutku, kde umírá kůň Artex a Atrej se setkává s Morlorem," prozradil Hathaway.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Noah Hathaway (@noahhathaway666)

Vystřídal bezpočet povolání

Ještě před natáčením se musel Noah naučit jezdit na koni. Při jedné lekci se jeho kůň splašil a pokusil se přeskočit plot. Jenže to nedokázal a svalil se přímo na Noaha. Herec si zlomil několik obratlů, strávil dvě měsíce v nemocnici a dodnes má velké problémy se zády.

"Natáčení Nekonečného příběhu byla nejbizarnější zkušenost, jakou jsem kdy prožil. Na jedné straně bych ho označil za nejlepší část svého života, na druhé za nejhorší," vtipkuje Hathaway. Možná i proto se po premiéře rozhodl filmovou kariéru postupně redukovat. Objevil se ještě roku 1986 ve filmu Skřítek a o téměř tři dekády později ho z Amsterdamu, kde právě žil, povolal režisér Kern Saxton, aby s ním natočil thriller Sushi Girl.

To už se Hathaway dávno věnoval jiným věcem než filmu. "Prvních téměř dvacet let jsem strávil jako herec. Chtěl jsem se prostě vytratit a žít jako normální člověk," vylíčil Hathaway. Noah tak vystřídal nepřeberné množství profesí od hypotéčního makléře přes učitele street dance, trenéra bojových sportů (má černý pásek v karate), motocyklového designéra a závodníka až po tatéra. "Nedokážu chvíli posedět na jednom místě, mám nadbytek testosteronu, ale ve skutečnosti jsem dobrák," tvrdí Hathaway.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Noah Hathaway (@noahhathaway666)

Žije se dvěma psy a miluje tetování

Že jde skutečně o excentrického chlapíka, je zřejmé už na první pohled. Hlavu mu zdobí číro a celé tělo pak nejrůznější piercing a tetování. Po odchodu z Hollywoodu přesídlil na čas do Evropy, kde se hojně věnoval právě zkrášlování kůže. Častým motivem, který od něj zákazníci požadovali, byl přitom Auryn, proslulý talisman z Nekonečného příběhu. Těch jeden čas dělal Hathaway i 15 za tři týdny.

Bývalá dětská hvězda si přísně střeží soukromí. Na Instagramu většinou sdílí jen různá tetování, případně momentky se svými dvěma psy. Momentálně žije v Las Vegas.

Podle zákulisních informací byl Hathaway nějaký čas ženatý s tatérskou kolegyní Sameerah. Po rozvodu randil s Elizabeth Medlin, jejich vztah ovšem skončil neslavně. Roku 2018 Noah obvinil Elizabeth z napadení pod vlivem alkoholu a prohlásil, že nakopla jeho psa.

Zdroje informací:

thenewstribune.com

en.wikipedia.org

thefamouspeople.com

popculture.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články