Vztekloun Jiří Kodet: V afektu zvládl zdemolovat byt i pokazit Vánoce. O chuť žít ho připravilo zakopnutí o kocoura

Vztekloun Jiří Kodet: V afektu zvládl zdemolovat byt i pokazit Vánoce. O chuť žít ho připravilo zakopnutí o kocoura
Zdroj: Profimedia

Významný český herec Jiří Kodet, kterého si dnes můžeme připomenout ve filmu Anděl s ďáblem v těle, byl cholerik i v soukromí. Dokázal se rozčílit kvůli úplným maličkostem a svým dětem byl vinou své povahy schopný zkazit i Vánoce.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 08. 2021 11:00

Děj filmu Anděl s ďáblem v těle: V zámečku nedaleko Prahy byste našli nevěstinec, který vede paní Gábi Stolařová alias Madam. Musí dbát na pořádek, neboť její klientela pochází z lepších kruhů. To jí však nebrání v tom, aby díky malé fintě vyřešila dočasné finanční potíže. Na film se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Jiří Kodet dokázal ve vzteku rozmlátit byt

Pedant a vztekloun. Přesně tak popsal Jiřího Kodeta jeho mladší bratr Kristián. V Pelíšcích se tak ani nemusel moc přetvařovat. Pokud bylo něco jinak, než si představoval, byť šlo o úplnou maličkost, začal prskat. A co mu přišlo pod ruku, to rozbil.

“Můj brácha byl neuvěřitelný člověk. Vždycky přišel, zdemoloval byt a odešel. Byl docela excentrický a byl to velký herec. Nikdy jsem tak nevěděl, zda scénu, kterou právě ztropil, myslí vážně, nebo jen hraje divadlo,” svěřil se deníku Blesk Kristián.

Celé rodině často zkazil Vánoce

Jiřímu Kodetovi vadilo kdeco. Běda, když jste třeba k srnčímu na víně připravili místo knedlíků halušky. “Tohle nikdo žrát nebude!” vyčetl kdysi v Ostravě své první ženě Renatě. Kromě toho měl také vzkaz pro všechny proletáře, a sice, “aby si vylízali prdel”.

A neubral ani na Vánoce. “Bytostně je nesnášel,” řekla v pořadu Uvolněte se, prosím jeho druhá žena Soňa. "Vánoce sice kvůli dětem nemohl zrušit, ale navodil takovou atmosféru, jako by to bylo jediné východisko. Vždycky jsme se pak rozhádali, pak se zase sešli a byla pohoda. Manžel byl šťastný, že je zase s námi.” 

Zakopnutí o kocoura připravilo Jiřího Kodeta o chuť žít

Před Pelíšky prodělal herec mozkovou mrtvici, z níž se naštěstí zotavil bez větších následků. O chuť žít ho připravila až bizarní příhoda. Když šel jednoho dne zalévat kytky, zakopl na schodech o kocoura a zlomil si nohu v krčku. První endoprotézu jeho tělo nepřijalo, takže ho čekala reoperace. I po ní trpěl bolestmi a špatně se mu chodilo.

Jakmile se k tomu přidaly další zdravotní komplikace, přestal mít důvod žít. “Nemohl hrát ani pracovat na zahradě. Už prostě nebyl takový frajer jako dřív. Můj muž vzdal boj o život,” uvedla pro Aha jeho druhá žena. “Těsně před smrtí jsem mu pouštěla jeho oblíbenou hudbu. Beethovena a Koncert tří tenorů Dominga, Pavarottiho a Carrerase. To jsou mé poslední vzpomínky na něho a zároveň i naše poslední rozloučení.” 

Zdroje informací:

cs.wikipedia.org: Jiří Kodet

CSFilm: Anděl s ďáblem v těle

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články