Životní milníky noblesní dámy Ivany Trump: Čtyři svatby, deset vnoučat a žádné oslovení babičko

Ivana Trump
Zdroj: Showpix
Ivana Trump byla 14. července 2022 nalezena mrtvá ve svém bytě na Manhattanu. Bylo jí 73 let. Bývalá manželka Donalda Trumpa si celý život potrpěla na krátké šaty. Těch se nevzdala ani ve vyšším věku. Pokud vyrazila v teplákovce, nikdy nechyběl ikonický účes a drahé šperky. + 11 fotek+ 12 fotek

Svět zaskočila zpráva o náhlém úmrtí Ivany Trump. Podle ABC Newsmed byla včera nalezena mrtvá ve svém bytě na Manhattanu ve věku 73 let. Bývalá manželka Donalda Trumpa byla nejen módní ikonou, ale také úspěšnou podnikatelkou a v neposlední řadě matkou tří dětí a babičkou deseti vnoučat.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 15. 07. 2022 11:26

O úmrtí informoval svět také Donald Trump na síti Truth Social, kterou před pár měsíci spustil. „S velkým zármutkem oznamuji všem, kteří ji milovali, a těch je mnoho, že Ivana Trump zemřela u sebe doma v New Yorku. Byla to báječná, krásná a úžasná žena, která vedla skvělý a inspirativní život. Její pýchou a radostí byly její tři děti, Donald junior, Ivanka a Eric. Byla na ně tak pyšná, stejně jako jsme my všichni byli pyšní na ni. Odpočívej v pokoji, Ivano,“ napsal její druhý exmanžel. 

K náhlému odchodu své maminky se vyjádřila také její dcera Ivanka: „Odchod mé matky mi zlomil srdce. Moje máma byla skvělá, okouzlující, vášnivá a strašně vtipná. Byla vzorem síly, houževnatosti a odhodlání. Svůj život žila naplno a nikdy nevynechala příležitost se smát a tančit. Navždy mi bude chybět.“

Ivana Trump nebyla jen bývalou manželkou Donalda Trumpa

Připomeňte si pár zásadních momentů jejího života:

  • V roce 1972 byla rodačka ze Zlína údajně vybrána jako náhradnice československého olympijského lyžařského týmu.
  • Ve stejném roce získala magisterský titul z tělesné výchovy na Univerzitě Karlově.
  • Jejím prvním manželem byl rakouský instruktor lyžování Alfred Winklmayr. Vzala si ho ve svých 22 letech a se získaným rakouským pasem poté emigrovala do Kanady. Její právní zástupce v devadesátých letech uvedl, že manželství nebylo nikdy konzumováno a jeho jediným důvodem byl úprk z Evropy. Rozvod proběhl dva roky po svatbě.
  • Donalda Trumpa potkala Ivana v roce 1976 v restauraci v Montrealu
  • V roce 1977 si Donalda vzala a ještě ten rok mu porodila syna Donalda juniora. Později se jim narodila dcera Ivanka a nejmladší syn Eric.
  • Rozvod přišel po 14 letech kvůli nevěře Donalda s Marlou Maples, kterou si poté vzal jako svou druhou ženu.
  • Třetím manželem byl italský obchodník Riccardo Mazzucchelli. Rozvod přišel 20 měsíců po svatbě.
  • Čtvrtým manželem byl o 23 let mladší Rossano Rubicondi. Manželství trvalo jen rok, ale později se mluvilo o tom, že chystají druhou svatbu. K té ovšem nedošlo, jelikož Rossano v loňském roce náhle zemřel ve věku 49 let.
  • Ivana Trump vždy říkala, že Donald nebyl před jejich svazkem tak bohatý a úspěch byl jejich společným dílem. "Po rozvodu jsem sice dostala peníze, ale ty jsem rozmnožila snad tisíckrát," uváděla v rozhovorech.
  • Ivana se držela tvrdého režimu, denně údajně spala jen 4 hodiny a od šesté ranní už byla v plném pracovním nasazení. Ve své biografii uvedla, že věří v rutinu, rozvrhy a je puntíčkářka.
  • Kromě podnikání v hotelnictví, módě a dalších odvětvích byla také autorkou několika knih. Kontroverzní knihu Jak vychovat Trumpa vydala v roce 2017. Zde odhalila život v komunistickém Československu, manželství a bouřlivý rozvod s Donaldem i výchovu jejich dětí. Dále pak napsala například knihy Jen z lásky, Volná pro lásku a To nejlepší teprve přijde.
  • Ač manželství s Donaldem skončilo drsným rozvodem, společnou řeč i díky dětem našli a byli v kontaktu pravidelně i v době, kdy byl prezidentem USA.
  • Trump byla desetinásobnou babičkou. Děti ji neoslovovali jako grandma (anglicky babička), ale buď jako glam-ma (půvabná babička) nebo Ivana-ma.

Zdroje: Pagesix.com, Washingtonpost.com, Wikipedia.org

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články