Adriana (30): Zamilovala jsem se do muže svých snů. Má to ale jeden zásadní háček

Příběhy o lásce: Zamilovala jsem se do muže svých snů. Má to ale jeden zásadní háček
Zdroj: Freepik

Můžete nějakým způsobem ovlivnit, do koho se zamilujete? Podle většiny lidí to možné není, a i přesto, že byste si to přáli, srdci neporučíte. Adriana našla muže svých snů, bohužel má ale jednu vadu, která ji od něho odrazuje.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 03. 2024 07:00

Cyrila (31) jsem poznala prostřednictvím společných známých. Moje nejlepší kamarádka je kolegyní jeho kamaráda, a proto se nás snažili dát dohromady. Povedlo se jim to na první pokus. Cyril mě zaujal hned na začátku. Nikdy jsem nikoho takového nepotkala.

Poznala jsem úžasného kluka

Byl vtipný, ohleduplný a dokázal vždy o něčem tak zaujatě vyprávět, že jsem měla sto chutí film vidět, knížku si přečíst nebo se podívat do muzea. Vždy to vypadalo, že je do všeho velmi zapálený. I já se mu zalíbila a hned po prvním setkání mě pozval na další rande. Byla jsem moc ráda, že o mě má zájem, protože já o něj měla veliký.

Jenže na druhém rande se ukázalo, že má jednu velkou vadu. Je to vášnivý kuřák a já kuřáky nemůžu vystát. Podle mě jsou mor a kazí zdraví sobě i lidem okolo, protože většinou nejsou ohleduplní. Jdou před vámi a je jim úplně jedno, že všechen ten kouř z cigaret vám jde do obličeje.

Nevím, jestli se přes jeho kouření dokážu přenést

Když si zapálil, měla jsem ohromnou chuť odejít. Tak jsem si ho nepředstavovala. Měl být hodný, myslet na druhé, a ne si kazit život kouřením. Evidentně na mně poznal, že se mi to nelíbí, a hned cigaretu uhasil. Bavili jsme se dál, jako by se nic nestalo, ale já stále dokola musela přemýšlet o tom, že kouří.

Nejenže se mi to zdá od lidí sobecké, ale navíc k tomu mám i osobní důvody. Táta byl také vášnivý kuřák, a když mu v šedesáti diagnostikovali rakovinu plic, bylo to pro mě velmi těžké. Doteď jsem to nezpracovala, protože si myslím, že si za to mohl sám, kdyby nekouřil, mohl tu s námi ještě být.

Nechci mu říkat, aby toho kvůli mně nechal

A proto musím vyřešit jednu zapeklitou otázku: Co s Cyrilem? Opravdu jsem se do něj zamilovala, moc se mi líbí, ráda ho poslouchám, chci ho ještě vídat, ale to kouření je pro mě velká stopka. Kdyby nekouřil, bylo by to jednoduché, byla bych neskutečně šťastná, ale takhle nevím.

Můžu po něm chtít, aby kouřit přestal? Není to úplně dobrý základ budoucího vztahu, ale jak jinak to vyřešit? Pustit ho k vodě? Ale co když je to muž mých snů a nikdy žádného jiného nepotkám? Opravdu hodně otázek a já nemám žádnou odpověď.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články