ANKETA: Vlasová chameleonka Carey Mulligan: Oscarová herečka střídá účesy jako ponožky. Který jí slušel nejvíc?

Carey Mulligan střídá účesy jako ponožky.
Zdroj: Profimedia / koláž Lifee.cz
Carey Mulligan ve své první filmové roli. V roce 2005 se objevila jako jedna z nenápadných sester ve filmu Pýcha a předsudek.Blond Carey Mulligan v seriálu Pán Času v roce 2007.S ofinou se promenádovala Carey Mulligan ve filmu Škola života z roku 2009.Carey Mulligan s dlouhou blond hřívou ve filmu Bratři z roku 2009.+ 18 fotek+ 19 fotek

Kolik účesů vyzkoušíš, tolikrát jsi člověkem. To je zřejmě heslo Carey Mulligan (38), která jich vystřídala nesčetně. Na premiéře snímku Maestro, který jí přinesl nominaci na Oscara, předvedla svůj dokonalý bob. Předtím nějakou dobu uchvacovala delší kšticí a odvážnou ofinou. Připomeňte si její nejlepší účesy a role.

Žaneta Alexová
Žaneta Alexová 08. 03. 2024 13:30

Zatímco některé celebrity najdou svůj ikonický look a od té doby jej nemění, herečku Carey Mulligan očividně nebaví jít na jistotu. Během své kariéry měla hned několik ikonických účesů.

Roztomilý pixie střih Carey Mulligan

V krátkých vlasech se Carey Mulligan objevila v Torontu na premiéře snímku Škola života (2009). Do té doby poměrně nenápadná herečka odhodila své dlouhé světlé kadeře a rozzářila se v krátkém pixie účesu, takzvaném rixie, který podtrhla kaštanovou barvou.

S tímto účesem jsme ji pak mohli vidět například ve filmech Dar (2009) či Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010).

Jemná blondýnka Carey Mulligan

O dva roky později překvapila roztomilá Carey Mulligan opět, když svůj krátký střih odbarvila na platinovou blond. Takto jsme ji mohli vidět ve filmech Stud (2011) či Drive (2013). Dokonale upravený vzhled měla ve snímku Velký Gatsby (2013), kde její účes kopíroval styl 20. let minulého století.

Na červeném koberci pak své vlasy často zdobila různými čelenkami či sponami a nebála se ani splétání vlasů do copánků, což podtrhovalo její holčičí look.

Padesátkový bob hollywoodské hvězdy

Po tomto experimentu se herečka vrátila k dlouhým vlasům a postupně i k tmavé barvě. Tak jsme ji mohli vídat na červeném koberci kolem roku 2015. Dlouho jí to však nevydrželo a začala opět zkracovat.

Na letošních Zlatých Glóbech, kde byla za snímek Maestro nominovaná jako Nejlepší herečka v kategorii drama, vynesla svůj nový blond bob. Účes jí do pro onu příležitost upravila vlasová stylistka Jenny Cho. Měl se inspirovat mnoha retro účesy, které Carey nosí v již zmíněném filmu, a zároveň zůstat moderní a elegantní. "Careyiny nádherné šaty se opíraly o klasický půvab 50. let, takže jsem chtěla, aby vlasy měly moderní, uhlazený nádech," prozradila Jenny Cho časopisu Harpers Bazaar.

Který účes Carey Mulligan slušel nejvíc?

Zdroje informací:
ČSFD.cz: Carey Mulligan
BritishVogue.co.uk: Carey Mulligan: Hair Style File
HarpersBAZAAR.com:
How to get Carey Mulligan’s 1950s glamour bob from the 2024 Golden Globes

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články