Černé stěny, elegance sama. Podívejte se na působivý bytový showroom

Černé stěny, elegance sama. Podívejte se na působivý bytový showroom

Černě vymalovaný byt? Takový může mít snad jen metalista, satanista nebo dekadent, napadne konzervativního člověka. Obývat takové prostory ale nemusí být nutně zvrhlé. Dánský prodejce kuchyňských doplňků Vipp otevřel v bývalé newyorské továrně na klobásy showroom, kteří boří mýty o černé barvě v domácnosti.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 01. 2018 12:08

Při vstupu upoutá návštěvníka nejprve kuchyňský ostrůvek s myčkou a dřezem. Za ním se nachází modul složený z ledničky a trouby, obklopený několika skříňkami. Celá sestava prýští elegancí. A je kompletně černá.

Černá romantika

Když už černý kus nábytku, tak ve střídmém množství, radí většina magazínů a serverů o bydlení. Černá prý opticky zmenšuje prostory a působí depresivně. Společnost Vipp toto pravidlo rozebrala na kousky. A sestavila z nich zbrusu nové – opačné: Nechte zářit černou a „světlými momenty“ šetřete.

Wallpaper.com

„Chtěli jsme zachovat industriální atmosféru a vystavit naše produkty ve velmi osobním prostředí,“ okomentovala vzhled showroomu spolumajitelka firmy Sofie Christensen Egelund. „Zařídili jsme ho, jako by to byl skutečný byt, a doufám, že si tak snáze [návštěvníci] představí život v obklopení produktů od Vippu,“ zdůvodňuje.

Kontrastních prvků zvolili designeři skutečně poskrovnu – jen několik kusů ostře bílého nádobí, sladěný papírový lustr a vínová křesla. K tomu, aby se návštěvníci v černém loftu cítili skutečně jako doma a ne v kobce, to ale nestačilo. Zcela zásadní byl nadměrný přísun denního světla. Právě ten propůjčil jídelně punc romantičnosti. Ano, i takové mohou být černé prostory, když padne poslední předsudek o nejtemnější barvě.

Wallpaper.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články