Designově a funkčně: koupelnové zástěny jsou zase trendy

Designově a funkčně: koupelnové zástěny jsou zase trendy
Zdroj: Sanitino

Milovníci van rozhodně musí souhlasit s tím, že dlouhé koupele jsou sice skvělý relax, ale někdy na takové radovánky prostě není čas. V souboji s hodinami vtrhnou do své milované vany a ve snaze se co nejrychleji osprchovat většinou nadělají všude okolo vodní pohromu. Aby se takové potopě předešlo, existuje vychytávka v podobě vanové zástěny. A pokud hledáte kompromis mezi vanou a sprchovým koutem, není lepšího řešení.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 08. 04. 2021 08:00

Závěsům odzvonilo

Závěs je levnější variantou oproti vanové zástěně, funkčností se jí ale nemůže vyrovnat. Materiál, ze kterého je povětšinou vyrobený, dostává neustálým používáním zabrat, a proto ho musíte častěji obměňovat. Pokud si ale stále stojíte za svým, vzpomeňte si prosím, jak nepříjemný je pocit mokrého závěsu přilepeného na vašem těle.

Nadčasový design vás ohromí

V současné době existuje široké množství typů van – obdélníkové, oválné, samostatně stojící, rohové apod. Vanové zástěny se typům van přizpůsobily a dá se říct, že si vybere prostě každý.

Vanové zástěny mohou být vyrobeny z plexiskla, které je sice levnější, ale není tolik stabilní. Pevné skleněné bezpečností výplně z masivnějšího skla jsou spolehlivější a lépe se udržují, zvláště pokud jsou opatřeny ochrannou vrstvou proti vodnímu kameni. Pozornost od zaschlých kapek vody perfektně odvede pískování. Čiré sklo dodá vaně minimalistický design, který je současným trendem v oblasti koupelen.

Sanitino

Klasika v podobě rámu

Jestliže máte v koupelně vanu s rovnými okraji (např. obdélníkovou vanu), doporučujeme pevnou rámovou zástěnu. Ta funguje na principu posouvání rámu zástěny po pojezdových ložiskách. Na podobném principu fungují i sprchové zástěny. V kombinaci s bočními stěnami si tak rázem vytvoříte z vany sprchový kout. Tomu říkáme dvě mouchy jednou ranou.

Otočné pneumatické zástěny

Předností pneumatických vanových zástěn je možnost zvednout ji a sklopit na stěnu nad baterii. Zástěna tak nebude překážet a elegantně zapadne do designu koupelny. Je jednoduchá na údržbu, montáž i manipulaci. Svoje využití najde především v menších koupelnách, kde bojujete prostorem.

Bezrámové zástěny

Lehké, vzdušné, nenápadné. Takové jsou bezrámové zástěny. Díky absenci rámu je taková zástěna snazší na údržbu, jelikož zde chybí záhyby, ve kterých by se mohly usazovat nečistoty.

Pevné a otočné zástěny

Pevné zástěny jsou pevně utěsněné u zdi svislým profilem, otočné zase drží sloupek.

Podle čeho vybírat?

Při výběru vanové zástěny vstupuje do hry hned několik faktorů. Zaměřte se především na:

  • Velikost koupelny a možnost prostoru,

  • způsob otevírání/pohybování se zástěnou,

  • umístění vodovodní baterie a jiného příslušenství,

  • hloubku a tvar vany.

V koupelnách jsme odborníci

Nevíte si s výběrem rady? V koupelnách jsme odborníci a vaše spokojenost je pro nás priorita. Věříme, že z nabídky Sanitino.cz si vyberete přesně podle vašich představ a preferencí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články