Kuchyňský přítel a zachránce drahocenného času — myčka nádobí. Jak se o ni správně starat, aby co nejdéle sloužila?

Nádobí je potřeba do myčky správně složit
Zdroj: Pixabay
Nádobí je potřeba do myčky správně složitVšechno nádobí není do myčky vhodnéPéči o myčku věnujte patřičnou pozornostRuční mytí nádobí rozhodně není tak efektivní+ 1 fotka+ 2 fotky

Myčka nádobí je věrná pomocnice v domácnosti a k nejlepším výsledkům jí pomáhá pravidelná péče. Víme, jak předejdete nepříjemnému zápachu i problémům se špatně umytým nádobím.

Redaktor
Redaktor 20. 09. 2018 08:46

Pokud vaše myčka zapáchá nebo nemyje dostatečně kvalitně nádobí, asi děláte v péči o ní něco špatně. 

Péči o myčku si rozdělte do tří částí:

Pokaždé 

Myčka používá k mytí teplejší vodu, než jakou používá člověk při ručním mytí. Díky tomu zbavuje nádobí i svůj vnitřní povrch bakterií. Tento fakt je dobré podpořit správnou volbou tablet do myčky nebo gelu.

Každý měsíc 

Bez ohledu na tvrdost vody se v myčce usazuje mastnota a další nečistoty. Je proto dobré pravidelně jednou měsíčně použít čistič a osvěžovač myčky, který myčku důsledně pročistí a připraví pro další používání. Nezapomeňte ani na topné těleso a ramena s tryskami. Právě na nich totiž záleží, jak dobře bude nádobí umyté. Jednou měsíčně proto pusťte myčku naprázdno na 65 °C jen s dávkou čističe.

Občas

Tvrdost vody výrazně ovlivňuje mycí schopnosti myčky, v každé lokalitě je ale jiná. Například majitelé myček v Brně musí dosypávat sůl častěji než v Praze. Myčka většinou sama upozorní, že je čas sůl a leštidlo doplnit, v návodu ke svému spotřebiči se zase dočtete, kam přesně patří a kolik jich máte do jaké odměrky dát.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články