Úklid není pouze o čistotě. Pomůže vám také zlepšit fyzičku

Úklid není pouze o čistotě. Pomůže vám také zlepšit fyzičku
Zdroj: Druchema

O tom, že je čistota uvnitř našeho domova zdraví přínosná, není pochyb. Díky desinfekčním účinkům čisticích prostředků se zbavujeme v našem bezprostředním okolí nebezpečných mikroorganismů. Ovšem hygienické místo pro žití není jediné pozitivum, které s sebou úklid přináší.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 14. 06. 2021 08:00

Úklid je praktickou lidskou činností, díky které udržujeme či obnovujeme hygienickou čistotu a pořádek pomocí odstraňování různých patogenů. Ač jsou viry a bakterie okem neviditelné, přesto jsou téměř všudypřítomné, a proto je třeba dbát na čistotu a dodržovat základní pravidla hygieny – přemnožené patogeny ještě nikomu na zdraví nepřidaly.

Uklízíme sami pro sebe

K úklidu využíváme čisticí a dezinfekční prostředky, které slouží k vytvoření čistého a bezpečného prostředí, účinně ničí mikroorganismy a používají se na dezinfekci různých ploch a povrchů. Doma uklízet bychom ale neměli pouze ze zdravotních a hygienických důvodů. Úklid můžeme vykonávat i sami pro sebe. Ne nadarmo se říká, že každý, kdo má nepořádek kolem sebe, má i nepořádek v hlavě. A nepořádek v sobě nikdo nechce.

Každý den jsme obklopeni chaosem a změtí událostí, které nejsme s to ovlivnit. Co ale ovlivnit můžeme, je prostor, kde žijeme. A lidé mívají rádi věci pod kontrolou. Úklid doma můžeme provádět podle vlastní vůle a prostor přizpůsobujeme sami sobě. Po dobře vykonané práci jsme na sebe právem hrdí, což nám přináší pozitivní emoce. Z uklízení se tak rázem stává efektivní terapie a my aktivně relaxujeme a duševně si tak odpočineme.

Vysávání nahradí cvičení

Úklid nemá pozitivní dopad pouze na psychiku, ale může mít vliv i na naši fyzickou stránku. Energický úklid může být totiž zároveň jistou formou cvičení a následného hubnutí - drhnutí či vysávání může částečně nahradit anaerobní cvičení. Naopak přerovnávání a vyklízení vysokých skříní a polic či leštění zrcadel pomůže zpevnit střed těla a posílit paže. A například věšet prádlo pomáhá zpevňovat svaly středu a spodních zad.

Důvodů pro úklid je celá řada. Aby celý uklízecí proces byl ještě účinnější, uklízejte chytře - nejlepším pomocníkem pro vás budou přípravky značky LARRIN, s kterými bude Váš úklid rychlý, efektivní a dlouhotrvající.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články