Že miniaturní bydlení nestojí za nic? Inspirujte se designéry, kteří proměnili kabinku Londýnského oka v nádherný domov

I do toho nejmenšího prostoru se vejde manželská postel. Chce to chytře dekorovat.
Zdroj: Inhabitat.com
Ta se ale pěkně zazelenala! Společnosti TripAdvisor Rentals a Wayfair se spojily, aby proměnily jednu z 32 kabinek Londýnského oka v domov plný přírody.Inspirovaly se přitom deštným pralesem.To je patrné už na první pohled. Vegetace prorůstá ptačími klecemi nad postelí a dere se ven ze zásuvek toaletního stolku.Rostlinný motiv najdeme i na stropě nad postelí, který designéři polepili tapetami s motivem listů.+ 5 fotek+ 6 fotek

Probudit se v deštném pralese 135 m nad hladinou Temže. Nesmysl? Kdo ví, že Temže protéká Londýnem, kde existence původního deštného pralesa je nemožná, neuvěří. Společnosti TripAdvisor Rentals a Wayfair ale zdánlivý oxymóron zrealizovaly.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 06. 2017 12:05

Jednu z 32 kabinek Londýnského oka proměnili designéři v učiněný prales. Ale takový, v němž nechybí pohodlná postel ani komfort bytu.

Kapsle je vegetací doslova prošpikovaná. Rostliny prorůstají zavěšenými ptačími klecemi a derou se ven ze zásuvek toaletního stolku. Rostliny se popínají i po stropě, i když jen pomyslně, prostřednictvím tapety.

Tvůrci svým experimentem připomínají, že není proč se bát bydlení v miniaturních prostorách. Je třeba jen u jejich zařizování trochu přemýšlet. Pak se vám do nich vejde třeba i manželská postel jako případě této „prorostlé“ kapsle.

Inhabitat.com

Základem je volba vzdušných, světlých materiálů a snaha o zachování prostornosti. Dřevěná postel s prodyšným čelem je prakticky jediným velkým kusem nábytku v kabince. Vzdušnost a světelnost podpořili designéři volbou lehkých proutěných doplňků a stolků na trojnožce.

V interiéru nenajdeme jediný kus z masivu či těžkého kovu. Namísto nich místnost prozařuje nadčasová měď.

V takové zelenající se kapsli největšího vyhlídkového kola v Evropě není nouze o kontakt s přírodou. Tedy ani o projevy akrofobie, strachu z výšek...

Pokud jím však netrpíte, užijete si dechberoucí, 360stupňový výhled na Londýn.

Jen pozor na vycházení ven. To je třeba správně načasovat!

Prohlédněte si tuto životem prodchnutou kabinku Londýnského oka kousek po kousku. A inspirujte se při zařizování vašeho bytu. Pokračujte v galerii.

Zdroj: Inhabitat

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články