3 skvělé výlety na ostrově Fidži

3 skvělé výlety na ostrově Fidži
Zdroj: GetFound

Vaše vysněná dovolená na Fidži se blíží, vy si připravujete itinerář, ale nevíte, co do něj dát. V tom případě se vám bude hodit náš článek, do kterého jsme sepsali 3 místa, která při návštěvě ostrova nesmíte vynechat.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 17. 05. 2022 08:00

Národní památkový park Bouma

Národní památkový park Bouma chrání obrovskou plochu panenského deštného pralesa na ostrově Taveuni, jednom z nejsevernějších ostrovů fidžijského souostroví. Ostrov zaujme milovníky přírody a ty, kteří chtějí objevit "skutečné" Fidži daleko od turistického ruchu.

Park nabízí řadu ekologických atrakcí počínaje kempováním a šnorchlováním v chráněném mořském parku Waitabu. Milovníci pěší turistiky se mohou vydat na túru s průvodcem deštným pralesem Vidawa, kde si můžete prohlédnout několik starobylých ruin, nebo se vydat na průzkum stezky Tavoro Waterfall Trail, která vede kolem tří kaskád. Park nabízí výjimečnou možnost pozorovat ptáky a život ve volné přírodě.

Korálové pobřeží

Název Korálové pobřeží je odvozen od širokého břehu korálů na pobřeží, které ho chrání. Jedná se o obzvláště malebnou část pobřeží, kdy se dechberoucí scenérie postaraly o to, že je pobřeží poseto mnoha letovisky.

Mezi oblíbené aktivity na pobřeží patří potápění v laguně Beqa, průzkum národního parku Sigatoka Sand Dunes, návštěva pevnosti Tavuni Hill Fort nebo plavba po řece Luva okolo Namosi Highlands. Na Korálovém pobřeží se nachází také Pacific Harbour, hlavní “město dobrodružství” na Fidži.

GetFound

Kula Eco Park

Ekopark Kula (také známý jako Kula Wild Adventure Park) se nachází podél Queens Road na Korálovém pobřeží a láká návštěvníky, aby se přišli seznámit s fascinující flórou a faunou na Fidži.

Při procházce parkem uvidíte řadu domorodých zvířat včetně těch ohrožených. Těšit se můžete na leguány fidžijské/chocholaté, Lori límcové (národní pták Fidži), papoušky a kaloně.

Děti se mohou zapojit do programu Junior Ranger, který zahrnuje pomoc při ručním krmení želv. Kromě volně žijících zvířat park nyní nabízí několik zábavných aktivit, jako je lanová dráha Canopy Flier Zip-line a vodní skluzavka Splash Mountain Jungle (a její menší verze pro děti).

Chrám Sri Siva Subramaniya

Fidži je známé svou kulturní a architektonickou rozmanitostí, kterou na vlastní kůži zažijete při návštěvě chrámu Sri Siva Subramaniya v Nadi. Je největším hinduistickým chrámem na jižní polokouli a skládá se ze tří částí zasvěcených božstvům Muruganovi, Ganéšovi, Mínakší a Šivovi. Při prohlídce si prohlédněte dřevěné sochy božstev přivezené z Indie a působivé nástropní fresky vytvořené indickými řemeslníky. V chrámu je k dispozici správce, který vám zodpoví případné dotazy. Před vstupem do chrámu se slušně oblečte a zujte si boty.

 

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články