4 nejromantičtější místa, která navštěvují milenci z celého světa

Vyrazte za romantikou na místa, ze kterých kýč doslova stříká.
Zdroj: Pixabay
Vyrazte za romantikou na místa, ze kterých kýč doslova stříká.Mexický Cozumel je rájem milenců.Ostrov Mindoro ještě není masivně navštěvován turisty.Ostrov Svatá Lucie leží v Karibiku.+ 1 fotka+ 2 fotky

Večeře na pláži za svitu měsíce a šumění oceánu, bungalovy v palmových hájích, písek, slunce a samozřejmě také tyrkysové moře. Prostě kýč jak bič. Pokud si ale chcete užít romantiku se vším všudy, jsou tato místa pro vás to pravé.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 08. 2018 16:35

Podíváme se daleko za hranice Evropy do míst, kde se zastavil čas a žije se tam přítomností. Idylka, průzračné moře, azuro, luxus, klid, usměvavé tváře — to všechno patří ke čtveřici míst, která se řadí mezi ta nejromantičtější na zemi.

Ostrov lásky Tahiti

Někdy se mu také říká ostrov srdce a snad každému, kdo na něm někdy byl, se při vzpomínce na něj vybaví tanec tamních žen. Ladné pohyby boků mají erotický podtext, ale zároveň souvisejí s historií Polynésie. Evropští kolonizátoři tance na více než sto let zakázali a ženy tančily potají.

Tahiti, to není jen běloskvoucí písek. Ostrov je vulkanického původu, takže se tu najdou i pláže s černým pískem. A přímo na nich stojí tolik známé dřevěné bungalovy, z nichž je to do širého moře co by kamenem dohodil.

Význam tu mají i všudypřítomné květiny. Když někde potkáte domorodku s květinou za pravým uchem, znamená to, že je nezadaná. Když má květinu vpletenou do vlasů, dává tím najevo, že máte zelenou.

Ostrov Svatá Lucie

V Karibiku, souostroví Malých Antil, se skrývá malý ráj na zemi, ostrovní ministát Svatá Lucie. Tahle perla romantických míst je skrz naskrz provoněná kokosovým olejem, kakaem a rumem, které se odsud vyvážejí. Představte si, jak sedíte v jedné z vyhlášených restaurací přímo na pláži a při západu slunce večeříte čerstvé plody moře. No nezní to úplně pohádkově?

Ostrov plodnosti Cozumel

Tenhle ostrov patří Mexiku a kromě toho, že tu romantika přímo odkapává, je rájem potápěčů. Údajně sem jezdí mexické ženy, které mají problémy s početím, Cozumel je totiž spjat s kultem bohyně plodnosti Ixchel. Velkou úlohu ale nejspíš hraje božská příroda, klima a soukromí, které rezorty párům poskytují.

Neprobádaný ostrov Mindoro

Tento ostrov Filipín je sice Mekkou zamilovaných, ale je jedním z mála, který ještě neberou útokem tisíce turistů. Pokud o Filipínách uvažujete, zaujmout by vás na tomto ostrově mohlo letovisko Coco Beach, kde leží pás luxusních rezortů. Tenhle kokosový ráj má ale mrazivou historii, žili tu totiž lovci lebek, kteří se bavili tím, že napichovali hlavy mrtvých nepřátel na kůly. Oni tu tito domorodci sice žijí i dnes, ale tuhle kratochvíli si už naštěstí odpouštějí.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články