5 tipů na letní dovolenou v Evropě: Jak si nejlépe vybrat destinaci?

Nárok na odpočinek máte vždycky.
Zdroj: Pixabay
Tak kam to bude?U moře je krásně vždy.Válet se na pláži? Proč ne?Navštívit Slovensko je téměř povinnost.+ 1 fotka+ 2 fotky

Prázdniny jsou tu. Nespočet dětí si tak užije dva měsíce volna a vy si konečně můžete vybrat dovolenou. Kam na ni vyrazit ale bývá mnohdy oříšek. S dětmi je vhodnější zajet si na týdenní pobyt k moři. Bezdětný pár si může dovolit i náročný výstup. Které země by vás v Evropě neměly minout?

Redaktor
Redaktor 01. 07. 2018 15:14

Chorvatsko

Ano, je to oblíbená destinace Čechů, ale pokud máte děti, je to pro vás ideální místo. V hlavním městě Záhřebu můžete navštívit nejrůznější pamětihodnosti od Paláce Zrinských po muzeum samotné metropole. Oblíbená turistická oblast Biograd na moru je jako stvořená pro dětský svět. Klouzačky do vody i jiné atrakce jistě využijí.

Slovensko

Možná vás Slovensko v našich tipech překvapí, ale patří sem právem. Vzhledem k tomu, že jsme byli jedna republika, je téměř ostuda, pokud jste k našim sousedům ještě nezavítali. Vychutnejte si krásy tamního velkoměsta a nezapomeňte vyrazit třeba do Košic, kterým se ne nadarmo říká malá Praha.

Itálie

Jižní Evropu lidé mnohdy vyhledávají pro bouřlivý noční život a moře, u kterého si můžete po náročných dnech v práci odpočinout. Zajet můžete obdivovat Benátky a cestou se stavit v Rosolina Mare. V rozkošné vesničce plné zmrzlináren si můžete v pouličních uličkách nakoupit originální kousky. Vhodné též pro děti.

Řecko

Řecko je lákavé navštívit už je kvůli kvůli řeckému salátu, sýru feta a těm nejlepším vínům. Řekové vás dostanou svojí bezprostředností a smyslem pro humor. Navštívit můžete třeba ostrov Rhodos, který se nachází v jihovýchodní části souostroví u pobřeží Malé Asie. Cestou zpět se můžete stavit na delší dobu v Athénách a obdivovat Olympieion nebo Akropolis.

Španělsko

Španělé říkají Madridu v létě horkovzdušná trouba, a taky je proč. V červenci a srpnu se na betonu snad můžete i roztéct, ale za zhlédnutí určitě stojí. Oblíbeným městem je ale i Barcelona. Za návštěvu v ní stojí určitě Gaudího skvost, chrám Sagrada Familia, nebo hlavní třída La Rambla, kde doporučujeme zajít na trhy s jídlem. Děti vezměte s sebou.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články