5 triků, jak ušetřit na cestách: Je to snadné!

7. Udělejte si denní rozpočet. „Zní to bolestně, ale nemusí to tak být,“ tvrdí Ragusa. Jak na to?
Zdroj: Instagram.com/whereintheworldisnina

Pokud vám záleží na penězích, dejte si pozor na těchto situace, kdy peníze odtékají z účtu, je vyhazujete z okna, aniž byste si to uvědomovali

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 01. 2018 16:10

1. Zahraniční transakce a bankomaty

S vaším zahraničním výběrem z bankomatu banka ztloustne i o stokorunu. K tomu si připočítejte, jak často se dostanete do situace, kdy hotovost potřebujete, a už je z toho poměrně štědrý dar prakticky za nic. Zdaleka v tom nejste sami – každoročně Češi provedou v zahraničí bezmála tři miliony výběrů. Dost bank už ale nabízí výběry zdarma, ověřte si, jak je to s tou vaší. Na cestách pak snižte počet transakcí na minimum. Snažte se vybrat si vždy jednu velkou částku na delší období a tu si uschovejte na bezpečné místo.

2. Kontrola zavazadla

Poplatky za přetížené zavazadlo mohou být značně nepříjemné. A kontrola hmotnosti kufru je tak nezbytná zvlášť před návratem domů. Z dovolené si často odvážíme řadu suvenýrů, kvůli kterým se zavazadlo může pěkně prohnout. Pozor na to.

3. Ubytování

Opravdu potřebujeme na těch pár dní saunu, vířivku a výhled na celé město? V 99 % případů ne. Využijte levnějších možností ubytování, jako jsou hostely, dormitory nebo i bydlení v soukromých bytech. Celou řadu nabídek na výhodný a často i bezplatný nocleh najdete na webech jako Airbnb, Couchsurfing, Homestay a dalších, o nichž jsme psali níže:

10 webů, na kterých seženete ubytování ve světě zadarmo

4. Restaurace

Na stravování se dá hodně ušetřit v době, kdy se rozmáhá popularita ubytování v soukromých bytech. Drtivá většina z nich je totiž vybavena kuchyňkou. Domácí příprava jídla ušetří peníze i kalorie a je často nejzdravější variantou.

5. Taxi

Někdy je taxi nejefektivnějším řešením, pokud vás netrápí stav vašeho konta. V opačném případě si musíte vystačit s veřejnou dopravou a vlastními končetinami. Neberte to ale jako hendikep! Díky tomuto způsobu přepravy poznáte místní kulturu nejlépe. Zvolíte-li variantu MHD, zjistěte, jaké možnosti místní dopravní podnik nabízí. V mnoha destinacích je nejlevnější variantou karta na delší časové období.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články