Bizáry z pražské MHD: Lidé v autobuse zapomenou dítě, ježka i zuby

Nechybí vám něco?
Zdroj: unsplash.com
Ve starých kloubových autobusech jste něco ztratila snadno. Věc prostě spadla do "harmoniky".Hned za autobusem je v počtu ztrát a nálezů tramvaj.Někdy ani sami řidiči nevěří, co všechno lidé v hromadné dopravě zapomenou. Třeba ježka.Obzvláště pak noční spoje musí být na vtipné příhody výživné.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ztracená rukavice v zimě je oproti jiným nálezům pražských řidičů vcelku nuda. Obyvatelé hlavního města jsou podle statistik stále zapomnětlivější, tedy alespoň na to odkazuje počet věcí, které zůstanou v dopravních prostředcích bez majitele.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 01. 11. 2018 16:52

Až dva a půl tisíce ztrát – to je číslo, které (prozatím) eviduje Dopravní podnik hl. města Prahy. Podle statistik se jedna třetina věcí vrátí zpět k nepozorným cestujícím. Někdy ale zůstává až rozum stát, co všechno jsou lidé schopní v MHD nechat. Nejvíce nálezů je v autobusech.

Tam našli řidiči i značný počet zdravotních pomůcek například jako zubní protézy, krokoměr, ortézu, naslouchátko nebo berle. Hned v závěsu za autobusy je metro a tramvaj.


Říkáte si, jak někdo mohl ztratit protézu? To není nic oproti zapomenutému spícímu dítěti nebo zmatenému důchodci. Mluvčí podniku Aneta Řehková pak pro ČTK konstatuje, že pro zaměstnance už to není ani nic neobvyklého, jelikož mezi nalezenci byli i ježek nebo krajta.




Od „nudných“ nálezů, do kterých spadají mobilní telefony, batohy, nebo kusy oblečení se odlišují nalezené předměty jako různé hudební nástroje, dětský kočárek, ale na seznamu kuriozit nechybí ani sekačka, gril nebo čepice příslušníka městské policie. Není výjimkou, že mezi pohřešovanými jsou i psi.


Pokud i vy patříte mezi nešťastlivce, kterému autobus odvezl nějakou věc, kontaktovat můžete kancelář Ztrát a nálezů v ulici Karolíny Světlé na Praze 1. Tam je pro vás uschovají po dobu tří let. Jestliže si je majitel nedojde vyzvednout, buď se prodají, nebo hromadně zlikvidují.


Dle Dopravního podniku počet oznámených ztrát roste. V roce 2016 to bylo číslo 5 601, zatímco o rok později vzrostl počet nahlášení na 6 453. Jak tomu bude v roce 2018? A přibude na seznam bizarních ztrát další položka, nad kterou budeme kroutit hlavou? Co třeba taková mamba?


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články