Cestování s dětmi a život on-line

Cestování s dětmi a život on-line
Zdroj: www.tp-link.com

Máte-li děti, a nejsou už úplně malé, pak jistě víte, že nejmladší generace se bez internetu takřka neobejde a nabídka cestování bez možnosti připojení je zejména u teenagerů téměř jistou cestou k rodinné hádce. Jak tedy dosáhnout kompromisu?

Komerční sdělení
Komerční sdělení 23. 06. 2020 07:00

My, co už něco pamatujeme, trochu s nostalgickou slzou v oku vzpomínáme na doby, kdy byl internet jenom za odměnu, a o nějakém připojení na cestách jsme si mohli nechat jen zdát. Dovolená a pobyt on-line, to byly zkrátka dva oddělené životy. Jenže nostalgii stranou, doba se mění a zabavit omladinu bez stabilní konektivity je dnes prakticky nemožné.

Proto potřebujeme způsob, jak dětem umožnit připojení k síti všude, kde se dá, třeba i na zadním sedadle v autě, ve stanu nebo třeba na pronajaté jachtě na přehradě. Samozřejmě toho je možné nejsnadněji docílit mobilními daty ve smartphonu, jenže více neomezených datových tarifů v rodině nejspíš dost pocítíte na svojí peněžence, zejména když je dětí více.

Ideální je tak pořízení univerzální datové 4G LTE SIM karty a následné sdílení konektivity napříč všemi zařízeními, jež se vám do auta nebo lodi vejdou. SIM kartu jednoduše vložíte do mobilního routeru, který následně bude fungovat jako mobilní hotspot, ke kterému připojíte nejen chytré telefony, ale třeba i notebooky, tablety, fotoaparáty nebo infotainment systém v autě.

Hned dva takové routery má své své nabídce tradiční výrobce síťových zařízení TP-Link, a to v podobě modelů M7200 a M7350. Oba podporují rychlé připojení přes 4G LTE a sdílení připojení až pro deset zařízení současně, což na rodinné výlety více než dostačuje.

www.tp-link.com

Výhodou obou zařízení je baterie se shodnou kapacitou 2 000 mAh, která v obou případech vydrží fungovat až osm hodin na jedno nabití. A následně ji dobijete buďto z elektrické sítě, z powerbanky nebo třeba z notebooku přes USB. Díky podpoře Plug and Play pak hotspot snadno aktivujete v řádu několika vteřin.

Dlouhý provoz na baterii usnadňuje i připojení při turistických výletech, na kterých se sice nejspíš budete kochat okolní krajinou a nikoliv sledovat YouTube videa nebo chatovat na sociálních sítích, ale bude se vám hodit funkce GPS v kombinaci s on-line verzemi mapových aplikací. Ačkoliv třeba takové Mapy.cz fungují i v režimu offline, přece jen u nich při on-line připojení snadno najdete dodatečné informace k přírodním i historickým zajímavostem okolo vaší trasy.

Samozřejmě, že nabídka síťových zařízení od TP-Linku tímto zdaleka není vyčerpána. U společnosti si tak můžete vybrat například mobilní router TL-WR902AC, který navíc může po připojení USB adapteru LTE sloužit jako plnohodnotný „tvůrce“ bezdrátové sítě tam, kde je k dispozici jen ethernetový kabel pro připojení k internetu, například v hotelovém pokoji.

www.wifinaleto.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články