Francouzský knihomol cestuje a bydlí v knihovně. A dělá radost tam, kde chybí knihkupectví

Zaparkovat může třeba na louce pod hvězdami.
Zdroj: Inhabitat.com
Dnes: otevřeno. Jean Jacques se svou pojízdnou knihovnou zastavuje v místech, kde není žádná jiná nebo knihkupectví.Pojme více než 3 000 knih. O výběr tak nemají knihomolové nouzi.V tomto domku na kolečkách se snoubí to nejlepší z knihovny i zázemí domova.Jacques přespává v patře s výhledem na regály plné knih.+ 5 fotek+ 6 fotek

Milovníci fyzických knih při cestování trpí. Váhové i velikostní limity leteckých společností jsou neúprosné a čtečka tak zůstává jedinou dostupnou alternativou. Francouz Jean Jacques to vyřešil rozumně. Cestuje po rodné zemi rovnou s celou svojí knihovnou!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 06. 2017 15:51

Ta je současně jeho domovem. Koupelnu schovává za regálem. A usíná nad všemi tištěnými příběhy v patře.

Jacques svou knihovnu otevírá veřejnosti. To je hlavním poselstvím jeho nomádění po Francii – vozí knihy do míst, kdy chybí knihovna nebo knihkupectví.

Často také navštěvuje festivaly. A někdy svůj skromný domov na kolečkách otevře pro (ne)autorská čtení. Akce bývají dostupné pro všechny a mají jedinou podmínku – přinést si vlastní papuče.

Roztomilá cestovní knihovna následuje popularitu miniaturních mobilních bydlení. Jedinečnost jí nelze upřít, v určitých ohledech ale unikátní doslova musí být.

Mobilní obytné domky se staví z lehkých materiálů pro účely cestování. Jacquesova knihovna by ale s nimi dlouho nevydržela. Nadšený knihomol převáží 3 000 knih, které váží přes 317 kilo. Prostory domku tedy drží speciální konstrukce.

A co knihy v regálech? Nevysypou se při jízdě a opisování zatáček? I na tohle je stavba z dílny La Maison Qui Chemine připravená. Aby knihy zůstaly na svém místě, jistí je silná opona, které jim nedovolí vypadnout.

No, má perfektně zařízené, ten Jacques. Jasné je, že s usínáním problémy nemá. A když ano, jen sešplhá po žebříčku a vybere ten správný titul, který ho vyprovodí to říše snů…

Prohlédněte si jeho malé království v galerii.

Zdroj Inhabitat

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články