Hledáte dovolenkový ráj? Najdete ho v Langhe

Hledáte dovolenkový ráj? Najdete ho v Langhe
Zdroj: ENIT

Víno, sýry, lanýže. Výlety, koně, horkovzdušné balony. A wellness! Už jste zaujatí? Hledáte-li ráj, v němž strávíte letošní dovolenou a polehávání na lehátku u bazénu nebo na pláži není nic pro vás, právě jste ho našli. Oblast Langhe v srdci Piemontu je místo opředené kulturou a tradicemi, známé po celém světě pro svou vysoce kvalitní produkci.

Speciální projekt
Speciální projekt 28. 06. 2022 08:00

Co vás napadne jako první, když se řekne dovolená? Nejspíš je to odpočinek. Tak na cesty za dobrotami, vínem a poznáním na chvilku zapomeňte a představte si to, co dovolená v Langhe také nabízí – wellness. Vychutnat si ho můžete na mnoha místech, dopřejete si termální koupele, masáže a další relaxační procedury.

ENIT

V oblasti se také konají nejrůznější kurzy meditace nebo jógy pod širým nebem, které po pracovním roce určitě oceníte. Volit můžete mezi lekcemi pro páry v přírodě, které vám nabídne nejen navázání vzájemného spojení v jiné dimenzi, ale i originální chvíle romantiky. Pokud jedete jako single, nebo jednoduše máte rádi společnost, vyberte si skupinový zážitek, a to ve formě slavnostního rituálu.

Vydejte se na romantickou cestu

ENIT

Takže odpočinková část dovolené splněna, jelikož jste se ale nevydali na zmíněnou pláž nebo k bazénu, nejspíš si od chvil volna slibujete i nějakou „akci.“ A pro tu je kopcovitý kraj Langhe jako stvořený. Upřednostníte pěší turistiku, lákají vás tematické výlety, jízdy na koni nebo se odvážete a vyletíte do oblak v horkovzdušném balónu? Anebo se vydejte na procházku a naučte se správě techniku Nordic Walking.

Ani při aktivní výletech ale nemusíte rezignovat na romantiku, ostatně trasa k tomu jako dělaná nese název Strada Romantica - Romantická cesta. Protíná přes 11 obcí v oblasti, třeba Neive, Treiso, Murazzano či Mombarcaro, všechna místa jsou pro oblast charakteristická.

Jeho Veličenstvo bílý lanýž

ENIT

Itálii je však třeba nejen prožít, ale i ochutnat. Koneckonců všechny stezky, vesničky, vrcholky hor a kopců mohou skončit ve vinařství nebo na gurmánské přestávce. Protože zní něco lákavěji, než sklenka vína a dobrý domácí produkt? Langhe je místem s obrovskou škálou produktů a receptů, které nabízejí stovky podniků rozmístěných po celých kopcích, od nejtradičnějších trattorií, místních hospůdek s domácími chutěmi, až po hvězdičkové restaurace.

ENIT

A čím že se mohou místní nejvíc pochlubit? Maso Fassona je hovězí, jde o velmi libové maso, které se konzumuje syrové, ochucené je pouze olejem, pepřem, citronem a rozmačkaným stroužkem česneku. Jemný lískový oříšek Langa patří k hlavním ingrediencím piemontských dezertů, vychutnat si ho můžete třeba v rámci lískooříškového dortu, který je připravován v různých variacích s čokoládou, likérem amaretto nebo pomerančovou kůrou… No a nakonec „Jeho Veličenstvo bílý lanýž Alba“. Ale pozor, toho se v létě nedočkáte, musíte si na něj počkat do 21. září, kdy začíná jeho sezóna.

ENIT

Článek byl připraven ve spolupráci s ENIT – Italskou státní centrálou cestovního ruchu. Pro více informací navštivte italia.it

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články