Klid, pláže, potápění: kam za teplem v zimě?

Klid, pláže, potápění: kam za teplem v zimě?
Zdroj: skrz.cz

Nejste vůbec zimní typ, měli jste se narodit blíž rovníku a do léta už netrpělivě stříháte metr? Pojďte si čekání na teplejší dny zkrátit. Jak? Pořádným odpočinkem pod palmami a zářivým sluníčkem.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 22. 03. 2021 13:00

Když nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře a v případě čekání na léto to platí stejně. Vyměňte rozblácené silnice za bílé pláže, sychravé počasí za slunečné a teplé čaje za osvěžující koktejly. Exotická dovolená u moře do žil vlévá nový optimismus a energii. Uvidíte, že zbytek zimy uteče dřív, než stihnete říct Dominikánská republika.

Návštěva zemí, které mají hlavní sezónu zejména od prosince do dubna, má i plno dalších výhod. Je to skvělý způsob, jak poznat život mimo Evropu, a to od kuchyně po nedotčenou přírodu, podmořský svět, specifickou kulturu, architekturu i povahové rysy místních. A co je na tom všem úplně nejlepší? Že i exotické destinace dokážou být finančně dostupné pro dovolenou.

Za klidem a nerušenou dovolenou

skrz.cz

Kde vám alespoň na pár dní poskytnou soukromí a izolaci od každodenních starostí a rušných ulic města? Na Kapverdách – deseti ostrovech, kolem kterých se linou stovky kilometrů opuštěných pláží s černým vulkanickým a zlatým jemným pískem. Romantickou destinací, jež je pro mnohé rájem na zemi, se staly Maledivy. K přepravě se tu nejčastěji používají menší dřevěné lodě zvané dhoni. Co říkáte? To idylkou přímo hýří.

Za dechberoucími plážemi

skrz.cz

Sněhobílý jemný písek v kontrastu s tyrkysovou hladinou moře je přesně to, co chce člověk na své dovolené u moře vidět. Oslnivých pláží najdete po celém světě opravdu mnoho. Pokud ale máme vyzdvihnout destinaci vhodnou na zimu, je to Dominikánská republika. Ocenění země s nejkrásnějšími plážemi na světě získala přímo od organizace UNESCO. Na své si přijdete ale i na Mauriciu. Je jedno, zda toužíte po prostém opalování a odpočinku, vodních sportech, nebo troše rušného života. Tento ostrov nabízí vyžití pro všechny.

Za podvodním světem

skrz.cz

Potápění? To je aktivita, které se u nás nenabažíte. Za hejny barevných ryb a korálovými útesy viditelnými i při pouhém šnorchlování se vydejte do Šarm aš Šajch v Egyptě. Tato destinace neudělá díru do vaší peněženky a vaši duši naplní nezapomenutelnými okamžiky. Nováčkům se zalíbí také na Zanzibaru a ve Spojených arabských emirátech, zkušenějším zase v Karibiku a v Belize.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články