Netradiční program na Štědrý den: Vyrazte do pražské zoo

Zvířátka si Štědrý den také užijí.
Zdroj: flickr
Antonín Mrázek dává rady návštěvníkům, co zvířátkům mohou přinést dobrého na zub.Setkání u tučňáků je v 11 hodin.Orangutanům udělá radost kus starého prostěradla.Tygři zase budou nadšení ze starého fotbalového míče.+ 6 fotek+ 7 fotek

Máte doma malé nedočkavce, kteří se vám akorát pletou pod nohama při smažení řízků? Vyšlete je s tatínkem do zoo, ta pražská má jako každý rok připravený bohatý program i na Štědrý den.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 12. 2018 15:48

Do batůžku jim s sebou přibalte tvrdé pečivo, ovoce a zeleninu, oříšky a piškoty nebo třeba i vyřazená prostěradla, která ocení zejména orangutani. Staré fotbalové míče zase udělají radost tygrům.

Sběrné místo je u hlavního vchodu. Antonín Mrázek (vedoucí oddělení krmiv Zoo Praha) prosí návštěvníky, aby nenosili potraviny nahnilé nebo jiným podobným způsobem znehodnocené. Pečivo by nemělo být slané ani sladké.




Kromě běžných setkání u zvířátek, která probíhají o víkendech a svátcích v zoo pravidelně, je na Štědrý den připraveno i extra vystoupení s lachtany. To proběhne ve 13 hodin, poslední komentované střetnutí je o půl hodiny později v pavilonu goril.


Děti do 15 let mají na tento sváteční den symbolicky vstup za 1 Kč. I když poslední setkání je v půl druhé u goril a pavilony a restaurace se uzavírají ve dvě, po areálu se můžete v klidu procházet až do čtyř hodin. To už se i pomalu začne smrákat a maminka bude mít všechno doma nachystané. Čas tak akorát zamířit domů na teplý čaj a začít z okna vyhlížet Ježíška.


10:00 – krmení hrabáčů (Africký dům)

10:30 – setkání u slonů (Údolí slonů)

11:00 – krmení tučňáků (Pavilon tučňáků)

11:30 – setkání u kaloňů (Indonéská džungle)

12:00 – zvířata v akci (Rezervace Bororo – amfiteátr)

12:45 – setkání u velemloků (Velemlokárium)

13:00 – vystoupení u lachtanů (Pavilon lachtanů)

13:30 – setkání u goril (Pavilon goril)


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články