5 knih pod stromeček pro prarodiče, se kterými nemůžete sáhnout vedle

Udělejte prarodičům radost a pod stromeček jim nadělte zajímavé čtení.
Zdroj: flickr
Kniha Jan Werich za oponou přináší na tři stovky unikátních fotografií z rodinného archivu.Třetí román úspěšné české autorky.Aristokratka Marie využívá příležitosti a odjíždí na hájovnu za Maxem, který ji žádá o ruku. Není ovšem jasné, jestli nejedná v pominutí smyslů.Kniha přibližuje životní příběh Neila Armstronga (1930-2012), prvního muže na Měsíci.+ 2 fotky+ 3 fotky

Sháníte ještě dárek na poslední chvíli, protože se pořád ne a ne dopátrat toho, co by udělalo babičce radost? Zaujmout a rozveselit je nějakým dárkem potřebuje dobrý nápad a nejlepší způsob, jak to udělat, je kniha. Nevíte jakou? Připravili jsme pro vás výběr pěti knih a alespoň jedna se určitě trefí do vkusu vašich prarodičů.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 15. 12. 2018 09:05

Jiří Janoušek: Jan Werich za oponou

Nesmrtelný Jan Werich – geniální komik, světácký dandy a muž mnoha příběhů a tváří. Kniha nabízí fotografie a dvanáct rozhovorů herce s Jiřím Janouškem, kde Werich zpětně mapuje svůj život, a je doplněna a komentářem lidí, se kterými si byl blízký: Jiří Voskovec, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký a další. Dílo ovšem dává prostor i Werichovým nectnostem: jeho občasné nespravedlivosti, panovačnosti a sebestřednosti. Perfektní jak pro prohlížení tří set unikátních fotografií, tak pro čtení svědectví Werichových blízkých a poznávání slavného herce nejen jeho vlastními slovy.

 

Alena Mornštajnová: Hana

Zima roku 1945. Devítiletá Mira se, i přes zákaz rodičů, vydává k řece jezdit na ledových krách – a spadne do vody, čímž je její neposlušnost prozrazena. Na rodinné oslavě za trest nedostane zákusek. Pro Miru tato nevinná příhoda z dětství ovšem znamená zásadní životní zvrat. Následuje tragédie, která ji na dlouhá léta připoutává k tetě Haně, která je nemluvná a depresivní, a odhaluje pohnutou rodinnou historii. Příběh vycházející ze skutečných událostí pohne se čtenářem tak lehce, jako si vítr pohrává s trávou.

 

Evžen Boček: Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka

Jestliže vaši prarodiče milují Aristokratku, nezoufejte! Vyšel čtvrtý díl. A pokud ji neznáte, určitě kupte první díl. Tento vypráví o situaci na zámku Kostka po smrti princezny Diany, je vyhlášen smutek a v zámecké kapli vzniká pietní místo. Aristokratka Marie odjíždí na hájovnu za Maxem, jenž ji žádá o ruku – ale jestli to náhodou nedělá v pominutí smyslů? Max se po hororové cestě nočním lesem do nemocnice ocitá na jednotce intenzivní péče a Marie přespává na interním oddělení. Neklidná noc čeká i truchlící Kostku. Na zámek dorazí několik osob, které postupně rozpoutávají vlnu zločinnosti…

James Hansen: První člověk: Život Neila Armstronga

První muž na Měsíci. Sledujeme osudy jeho předků od středověku, přes kolonizaci Ameriky až po narození Neila samotného. Postupně s ním čtenář dospívá, sleduje jeho zájem o letectví, nástup do armády a poté i zapojení do projektu Apollo. Kniha je nabitá také technickými detaily a podrobnostmi, popisem pobytu na Měsíci – zde je zaznamenán každý krok a veškerá komunikace s Houstonem. Životopis končí smrtí Neila na srdeční selhání – jeho působivý život ovšem zůstane zaznamenán navždy.

 

Dan Hrubý: Pražské příběhy 3 – Z Malostranských zákoutí až do Jiného Světa

Třetí kniha Dana Hrubého na téma pražské příběhy uzavírá putování Malou Stranou – čtenář se seznamuje se sociální historií konkrétních malostranských či hradčanských domů, s tím, jak se zde odrážely dějiny konce 19. a 20. století. Narození, úmrtí, vznik děl, spáchané zločiny – příběhy vryté do pražské paměti. Proběhne setkání s postavami i postavičkami, prostitutkami, kuplířkami, slavnými spisovateli a jejich slavnými postavami, udavači, kolaboranty, režiséry, hereckými hvězdami i zapomenutými hrdiny… S lidmi známými i neznámými. Kniha je doprovázena velkými množství fotografií.


Nyní již směle můžete vyrazit do knihkupectví!


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články