Pohádková dovolená s dětmi: Vsaďte na bavorské Alpy

Bavorské Alpy se pyšní nádhernými výhledy
Zdroj: Pixabay
Bavorské Alpy se pyšní nádhernými výhledyZámek Neuschwanstein vypadá jako z pohádkyS rodinou se můžete toulat jen tak po okolíPobyt v tomto dětském hotelu si užijete vy i vaše děti+ 3 fotky+ 4 fotky

Stojí-li před vámi výběr exotika nebo hory, zvolte letos hory a v tomto případě určitě nebudete litovat. Bavorské Alpy jsou ideální pro rodiny s malými dětmi a navíc tam nemusíte několik hodin cestovat letadlem.

Redaktor
Redaktor 26. 11. 2018 18:35

Dovolená s malými dětmi má svá speficika, tudíž je dobré se na ně předem připravit, abyste pak nebyli zklamaní. Ideální je vybrat dětský hotel. V Bavorsku je skvělý dětský hotel například Kinderhotel Oberjoch, pokud si ho tedy můžete dovolit, rozhodně neváhejte.

Tyto hotely jsou vymyšleny tak, aby si pobyt v nich užily nejen děti, ale aby spokojení a odpočinutí odjížděli i jejich rodiče. Během dne totiž můžete poslat své ratolesti do baby klubu, který supluje takovou malou mateřskou školku. 

Samozřejmě je jasné, že tam nedáte dítě na celý den, protože s ním na dovolené chcete také trávit čas, ale pár hodin odpočinku denně se vždy hodí. 

Třeba právě v Oberjochu naleznete nejrůznější tématické herny, sportoviště, tělocvičny, bazény nebo třeba ledovou plochu, na které si děti mohou zabruslit. To jistě zabaví i tatínky, kteří tak mohou strávit s ratolestmi aktivní čas a maminky si mezitím mohou zajít třeba na jógu. 

I večer zde mají děti svou zábavu. Mohou zajít do dětského kina nebo nacvičit divadelní představení, které později předvedou natěšeným rodičům. Největší výhodou dětských hotelů je však to, že se na vaše děti nebude nikdo dívat skrz prsty a všichni se jim budou rádi a s úsměvem na rtech věnovat.

Když dáte děti spát, vyrazte na skleničku do příjemné vinotéky. K tomu si dejte něco dobrého na zub. Kuchyně zdejšího hotelu je velmi oblíbená a vyhlášená široko daleko. Je v ní využíváno místních zdrojů a čerstvých surovin.

Příroda bavorských Alp je nádherná a nedotčená. Louky a kopce vybízejí k rodinným výletům a túrám. Nemusíte si stanovit jasný cíl, stačí se jen toulat krajinou, obdivovat atmosféru a přírodu kolem a samozřejmě plnými doušky dýchat čerstvý vzduch.

Nedaleko se nachází i známý zámek Neuschwanstein, jehož velkolepá stavba se tyčí na skalnatém vrcholku uprostřed lesů. Vypadá úplně jako z pohádky, což se k vaší pohádkové dovolené bezesporu hodí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články