Tento průzkum vám usnadní rozhodování, kam na příští dovolenou. Našel nejbezpečnější zemi světa

Horké prameny, sněhové čepičky, uvolněnost a soudržnost. Vítejte ve Finsku.
Zdroj: Flickr.com

Pokud o Finsku stále víte jen to, že je „zemí tísíců moří“, nadešel čas pro osvětu. Protože se dost možná stane vaší příští odpočinkovou destinací. Podle Světového ekonomického fóra je nejbezpečnější zemí světa.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 05. 2017 15:53

A pocit bezpečí, ten hledáme na dovolených všichni. Ohlížet se, kontrolovat své věci nebo omezovat přirozenou zvědavost kvůli strachu, se s odpočinkem nikterak neslučuje.

Ve Finsku se tolik starat nemusíte.

„Finsko zůstává nejbezpečnější destinací celosvětově navzdory rostoucím obavám z terorismu ve většině Evropy, včetně Finska,“ stojí ve zprávě Travel & Tourism Competitivness.

Twanight.org

Průzkum ve 136 státech věnoval zvýšenou pozornost „udržitelnému rozvoji cestovního a turistického sektoru, který zase přispívá rozvoji a konkurenceschopnosti země“.

To dá rozum. Žijeme v době, kdy s sebou vysoký turismus nese bezpečnostní rizika. Lidé si to uvědomují a při bookování dovolených se na tento aspekt ohlíží. Světové ekonomické fórum se tak na turistický průmysl zaměřilo z pochopitelných důvodů.

Žebříček ale ovlivnily i jiné faktory. Jmenujme třeba stav infrastruktury, otevřenost země vůči turismu obecně, udržitelnost životního prostředí či cenovou konkurenceschopnost.

Vzhledem k výsledkům tak budou oslavy 100 let nezávislosti ve Finsku zajisté ještě bouřlivější.

Framednetwork.com

Důvodů k návštěvě je ale daleko víc. Časopis Brides připomenul, že Finsko je zemí přísahající na „hygge“. Jde v podstatě o formu „náboženství“. A popsat ji lze… obtížně.

K přiblížení se ale často používají opisy. Někdo ho nazývá „formou každodenní soudržnosti“. Život podle „hygge“ zahrnuje i hodnoty jako bezpečí, rovnost a vnitřní celistvost.

Finové si nejednoho získají také uvolněným přístupem. A neopomeňme dechberoucí přírodní bohatství v čele s horkými prameny a pohádkovými výhledy na zasněženou krajinu.

Trpíte na zimomřivost? Zkuste Blízký východ. Na seznam nejbezpečnějších zemí se dostaly Spojené arabské emiráty, Katar i Omán. Nebo se zatoulejte až na asijský kontinent. Hong Kong a Singapur podle průzkumu splňují požadavky na bezpečnost.

Celý seznam najdete tady.

Zdroj: Refinery29

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články