Zima na palubě? Zkuste geniální trik, který používají samy letušky

Genialita se skrývá v jednoduchosti.
Zdroj: Commons.wikimedia.org

Mezikontinentální lety mohou být extrémně náročné – trvají několik hodin, z dlouhého sezení mohou bolet klouby a spánku člověk také moc nedá kvůli turbulencím. Cestování do a z chladných oblastí i vysoká nadmořská výška ale často přináší vtíravou zimu na palubu letadla. Jak na ni vyzrát, když další svršek není po ruce? Pasažér prozradil trik, na nějž nedají dopustit některé letušky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 10. 2017 16:21

Pamatuji si to moc dobře. Letěla jsem do Thajska přes finské Helsinky uprostřed zimy. To je samo o sobě poměrně komplikované – člověk se musí obléct tak, aby nezmrzl, ale zároveň s sebou nevláčel těžké vrstvy.

Tehdy jsem probděla víc než pět hodin. Chlad na palubě se zahryzával do kloubů, které nepřestávaly bolet. A to jsem na sobě měla čtyři vrstvy včetně zimního kabátu!

Kéž bych tehdy znala trik, který se rozhodl sdílet Nicholas Carlson na webu INSIDER.

„Na začátku týdne jsem letěl z New Yorku do Los Angeles. Zhruba po hodině začala být v letadle velká zima. Zeptal jsem se letušky, zdali bych mohl dostat deku,“ začíná své vyprávění Carlson.

Jenže neuspěl – všechny byly rozebrány.

Rich Gallo/Commons.wikimedia.org

Po chvíli ale začal drkotat zuby a mrzl tak, jako by měl horečku. Oblékl si na sebe ještě jednu košili.

„Lidé se na mě dívali divně. Popadl jsem košili a oblékl si ji přes tu, kterou jsem už měl na sobě. Musel jsem vypadat fakt divně.“

Ani to nepomohlo. Znovu se tedy šel informovat, zdali se přece jen nějaká deka nenajde. Dočkal se stejně odmítavé odpovědi… když se ze zadní části letadla vynořila jiná letuška a něco nesla v ruce.

„Na, použij tohle. Takhle to děláme my,“ řekla.

Předala mu litrovou lahev s horkou vodou a varováním, ať se neopaří. Carlson si pak lahev vložil mezi vrstvy a… fungovalo to!

Pokud se tedy někdy dostanete do podobné situace, víte, co máte dělat.

Zdroj: INSIDER, Andrea Vránová

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články