Nejstarší zlatý retrívr na světě. Fenka Augie oslavila už dvacáté narozeniny

Nejstarší zlatý retrívr na světě. Fenka Augie oslavila už dvacáté narozeniny
Zdroj: goldenhearts.co

O psech se říká, že jsou nejlepšími přáteli člověka. Společný čas mezi páníčkem a jeho čtyřnohým kamarádem je totiž k nezaplacení, a tak jsou lidé rádi, když se zrovna jejich pes dožije vysokého věku. V tom je premiantem fenka zlatého retrívra se jménem Augie, která nyní slaví dvacáté narozeniny, což je skoro dvojnásobek jejího průměrného věku.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 24. 06. 2020 11:53

August oslavila své jubileum už v dubnu, ale zprávy o jejich narozeninách se do online světa dostaly až nyní. Tyto informace na svém Facebooku zveřejnila záchranná stanice Goldheart Golden Retrievers Rescue v Tennessee, která Augie před lety našla nový a spokojený domov.

Skvělá genetika

„Ve dvaceti letech má téměř dvojnásobnou délku života oproti tomu, co se u zlatých retrívrů očekává. A stále je aktivní,“ napsali zaměstnanci záchranné stanice. „Žije tak dlouho, protože má skvělou genetiku, ale také paničku Jennifer, která odvádí skvělou práci. A také má dobrý vztah s Augiiným veterinářem,“ dodali.

Na stránkách záchranné stanice se píše i o tom, že Augie je historicky nejstarším zlatým retrívrem na světě. „Existuje mnoho záznamů o sedmnáctiletých a osmnáctiletých zlatých retrívrech. Pár i o těch, kteří oslavili devatenácté narozeniny, ale Augie je prvním zlatým retrívrem, který dosáhl dvou desetiletí,“ uvádějí pracovníci stanice.

Stále je mobilní

Augie vykoukla na svět 24. dubna roku 2000 a za svůj život měla dva domovy, z nichž však bez vlastní viny odešla. Pravou lásku nakonec našla až ve svých čtrnácti letech u Jennifer a Stevera Hetterscheidtových v Kalifornii, se kterými si už šest let užívá spokojeného života.

Její páníčci pojali kulatou oslavu ve velkém stylu. Fenka měla na svůj významný den připravený speciální dort, velký narozeninový banner a na krku ji zdobil slavnostní šátek. Přestože je Augie už v pokročilejším věku, podle svých majitelů je stále mobilní a ráda chodí po zahrádce.

Manželé, kteří si Augie adoptovali, pomáhají i dalším starším pejskům. „Staráme se o ně, dokud je máme a navždy je milujeme,“ shodují se. Kromě Augie, se kterou procestovali kus USA, mají v péči taky ještě tři retrívří sourozence, a Augie tak může udržovat sociální kontakt i s ostatními pejsky.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články