Praktické batohy i batůžky pro malé výletníky: Jak vybrat dětský batůžek na výlet i dovolenou?

Praktické batohy i batůžky pro malé výletníky: Jak vybrat dětský batůžek na výlet i dovolenou?
Zdroj: Unsplash.com
U sportovního batůžku pro vaše dítě řešte hlavně jeho správnou velikost a pohodlí.Důležitá je i praktičnost a uspořádání kapes.Batůžek se může dítěti líbit a zároveň být praktický.
Postranní kapsy se mohou hodit na láhev nebo svačinu.+ 4 fotky+ 5 fotek

Chystáte se na výlet nebo jedete na dovolenou i se svým malým výletníkem? Udělejte mu radost jeho vlastním praktickým batůžkem. Podle čeho vybírat a na co si dát pozor?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 25. 07. 2020 12:30

Děti se na výlety mnohdy těší více než dospělí. Potřebují k tomu ale stejně jako vy pořádné vybavení do přírody. Například menší svačinu a pláštěnku si může vzít samo, navíc mu tím jistě uděláte velkou radost.

Důležitá je správná velikost

Dětský batůžek by neměl být zbytečně velký ani těžký. Snažte se záda svého dítěte během túry nepřetěžovat. Stačí, aby se mu do něj vešlo pár nezbytných věcí. Důležité je zejména pravidlo, že by batoh nikdy neměl přesahovat záda dítěte svou velikostí. V opačném případě byste mu do budoucna mohli způsobit zdravotní potíže se zády. Batůžek by měl vašemu potomkovi na zádech správně sedět a neměl by ho nikde tlačit.

Pozor na výběr podle designu

Jednou z nejčastějších a největších chyb při výběru dětského batůžku je volba pouze podle lákavého designu. Rozhodovat by ale měly především zdravotní požadavky a pohodlí. Pamatujte na to, že vaše dítě se neustále vyvíjí a má tak na ně náročnější potřeba.

Nezapomeňte na funkčnost a praktičnost

Při výběru batohu pro dítě nezapomínejte ani na jeho funkčnost a praktičnost. Důležité jsou i menší detaily, jako je vnitřní uspořádání nebo počet kapsiček. Hodit se mu mohou také postranní síťované kapsy na láhev nebo svačinu. Nové typy batohů bývají vybaveny také užitečnými reflexními prvky, které zajišťují vyšší bezpečí dítěte při pohybu v šeru nebo za tmy poblíž silnic a cest.

A jaké další batůžky se nabízejí? Podívejte se...

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články