Táta s Downovým syndromem vychoval úspěšného syna. Ten chce o své rodině natočit film

Táta s Downovým syndromem vychoval úspěšného syna. Ten chce o své rodině natočit film
Zdroj: instagram.com/saderissa
Otec se snažil vždy o to, aby jeho syn měl stejný život, jako jeho vrstevníci.Zahrnul syna obrovským množstvím lásky a péče.Na syna mohou být oba rodiče hrdí, protože se z něj brzy stane doktor.Jad byl a pořád je pro svého syna největší oporou.+ 4 fotky+ 5 fotek

Každý rodič, který vychová své dítě, si zaslouží velký obdiv. Ještě větší uznání si ale vysloužil pan Jad Issa ze Sýrie. Ten má totiž Downův syndrom, přesto se zamiloval a se svou ženou má dokonce syna. Společně se jim povedlo vychovat dobrého člověka, na kterého je otec nesmírně pyšný. Syn je zase hrdý na svého otce a jednou by rád o své rodině natočil i film.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 23. 06. 2020 11:43

Jad Issa má sice Downův syndrom, svému synovi ale vždy dával maximum toho, co mohl. Jedenadvacetiletý Sader Issa má proto na své dětství jen ty nejkrásnější vzpomínky a na své kořeny je náležitě hrdý. Nikdy nebyl o nic ochuzený a jeho táta se snažil, aby Sader měl stejný život, jako jeho vrstevníci. Zahrnul ho velkým množstvím lásky a dělal vše pro to, aby ze svého syna vychoval slušného a dobrého člověka. A to se mu povedlo.

Jsem na svého otce hrdý

Lidé v okolí si mohou myslet, že vztah, který má Sader se svými rodiči, musí být odlišný od těch „běžných“, pravdou ale je pravý opak. Jejich vztah je plný lásky a pokory, ale také občasných neshod, které k rodinnému životu zkrátka patří.

Jad Issa žije klasickým životem a každý den chodí do práce. Pracuje v nedalekém mlýně, kam ho jeho syn často doprovází. Lidé kolem něj Jada respektují a jednají s ním tak, jako s kýmkoliv jiným. „Jsem na svého otce hrdý. Během mého života pro mě byl největší podporou, když jsem ji potřeboval,“ prohlásil spokojený Sader, který se za svého tátu nikdy nestyděl.

Můj syn je doktor

Jedním z nekrásnějších pocitů podle Sadera je moment, když si jeho otec stoupne před ostatní lidi a hrdě jim ukáže, že i přes svůj handicap dokázal vychovat dobrého muže. Momentálně je Sader studentem stomatologie a jeho vždy táta s hrdostí říká: „Můj syn je doktor.“

Sader však ví, že tam, kam se dostal, je i díky tátovi, který mu byl vždy oporou. „Často vidím jeho oči plné radosti a uspokojení. Jako by chtěly vyjádřit: Ano, mám Downův syndrom, ale vychoval jsem tohoto muže a udělal jsem vše, co bylo v mých silách, aby se z něj stal lékař a pomáhal ostatním,“ řekl Sader o tátových emocích.

Chce natočit film

Sader je také velmi vděčný své babičce, která si svého syna – Saderova tátu – po porodu nechala, i když tušila, že vychovávat dítě Downovým syndromem nebude nejlehčí. Ona z něj ale zvládla vychovat úžasného muže, který poté vychoval dalšího skvělého člověka. I proto by Sader chtěl o své rodině natočit film. Nyní doufá, že se mu na jeho projekt povede vybrat dostatek financí a tento příběh se dostane do povědomí dalších lidí.

Podívejte se na další fotografie této úžasné rodiny:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články