O seznamky je stále větší zájem. Lidé nechtějí zůstávat samotní

Nikdo nechce zůstat sám
Zdroj: zdroj: pixabay
Jaro dělá divy nejenom s přírodou, ale i s člověkemNikdo nechce být sámČlověk není na samotu stavěnýSeznámit se přes seznamku není ostuda+ 1 fotka+ 2 fotky

Přicházející jaro má vliv nejenom na zvířectvo, ale i na lidstvo. Doby, kdy bylo normální být bez partnera, se totiž blíží ke konci. Dnes je staromládenectví považováno za podivnost. To znamená, že čím dál více lidí využívá služby různých seznamek. Zvýšený zájem o seznamování vyplývá ze statistik seznamovací agentury Date2k.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 24. 03. 2018 20:50

„Stále více lidí, kteří vyhledávají služby seznamovacích agentur, a to bez rozdílu, zda jde o muže, nebo o ženy, při vstupních rozhovorech přiznává, že je k nám nepřivedla tolik citová potřeba najít si partnera, jako spíše společenská nutnost nějakého mít. Doba, kdy být ve třiceti single nebylo nic neobvyklého, je na ústupu,“ říká Jakub Mertl, vztahový kouč seznamovací agentury Date2k. „Jde o trend celé západní společnosti, která se vrací k modelu, kdy je běžné mít kolem pětadvacátého roku věku svatbu a dítě přivést na svět do třiceti. Jak se zrychluje tempo celé civilizace a tlak na výkon je stále silnější, mladí lidé začínají chápat, že v životě jsou důležitější jiné hodnoty než kariéra. To potvrzuje i meziroční nárůst klientů v kategorii do 30 let o 60 procent,‘‘ pokračuje.

Lidem začíná docházet, že rodina je nejvíce

Dnešní doba je velice uspěchaná a spousta lidí se raději dá na dráhu vrcholného kariéristy, než aby založili rodinu. V určitém období si tuto chybu uvědomí a zjistí, že na rodinu už mají sakra věk, ale široko daleko nikdo, s kým by tu rodinu založili. I tací lidé se chodí seznamovat do seznamek. Obecně si lidé začínají více uvědomovat, že být do třiceti singl není nic moc a najevo jim to dává už i okolí. Projevuje se to například i při pohovorech v korporacích, kdy se firma na podobné situace dívá jako na projev možné neloajality a nestálosti daného člověka, protože kdo si není schopný najít a udržet vztah, bývá často nestálý a neloajální také vůči zaměstnavateli.

Kdy je nejvhodnější doba najít si partnera?

Statistiky říkají, že největší poptávka po seznamkách a seznamování obecně je právě na jaře. Jak vidno, jaro na nás působí stejně jako na zvířata a ovlivňuje nás. Touha najít si někoho k sobě a s někým sdílet svůj život patří k lidské přirozenosti. Člověk není od přírody samotář, ale spíše smečkový typ, který žil v tlupách od pravěku. Člověk jen nechce být sám. Velký zájem o seznamování totiž není jen na jaře,  ale také o vánočních svátcích.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články