Nejčastější chyby, které ženy dělají ve vztahu. Vyvarujte se jich

Zabýval se manželskými problémy.
Zdroj: Pexels.com

Mít dlouhodobý a fungující vztah se dá přirovnat takřka k práci na plný úvazek. Neustále se musíte snažit, aby vše fungovalo. A chybují nejen muži, ale i ženy. Tady jsou nejčastější prohřešky, jichž se ženy dopouštějí.

Jana Jánská
Jana Jánská 26. 10. 2019 14:10

Zapomínáte chválit

Základ spokojeného vztahu je, když se muži snaží snášet ženám modré z nebe a ženy je za to chválí. Neberte to ale jako samozřejmost. Každou partnerovu snahu oceňte a pochvalte ho za to. Za umyté nádobí, uvařenou večeři chvalte, co to jen jde. I když vám bude říkat, že je mu to jedno, realita je podle psychologů jiná.

Čekáte, že vám vidí do hlavy

Empatie je krásné slovo, ale ženy si pod ním obvykle představují mnohem více. A to, že jejich partner bez pobídnutí zareaguje tak, jak ony právě očekávají. Ve skutečnosti nikdo nevidí tomu druhému do hlavy. A to, že partner se nezachová právě tak, jak byste chtěla, ještě neznamená, že si vašeho vztahu neváží. Ano, v romantických filmech to možná funguje. Ve skutečném partnerství je však třeba buď přímo říci, co byste ráda, co vám schází. A nebo alespoň nebýt naštvaná, že to partner neuhádl, a tudíž neudělal.

Jste málo tolerantní

Čím více se budete snažit si svého muže svázat a udržet doma, tím více ho to bude táhnout někam pryč. Buďte tolerantní a uvědomte si, že i on má přátele. A přestože vás má rád, chce trávit čas i s někým jiným. Jeho výlety tak nemusejí být hned důvodem k žárlivosti.

Vracíte se do minulosti

A porovnáváte, jak vypadal váš vztah na začátku s tím, jak vypadá nyní. Když počáteční zamilovanost, ve které se všichni chováme jinak, odezní, dostává láska jinou podobu. Pro někoho dokonce lepší. Vztah je více o důvěře a toleranci, už nejste tak citliví na každé gesto, slůvko. Ano, ubývá sice něžných projevů, ale to neznamená, že by vztah ztrácel kouzlo. Je prostě třeba si přiznat, že jste se s partnerem dostali na novou úroveň, která má rovněž klady - a těch si vážit.

Připomínáte bývalé vztahy

Možná to neděláte záměrně, protože vám přijde přirozené, že každý má minulost, ale muži to obecně berou citlivěji než ženy. Nikdo po vás nechce, abyste lhala o tom, že jste dříve někoho měla. Ale minulost by to pro vás měla být i v tom, že se ke jménům svých bývalých nebudete vracet.

Chyba téměř neodčinitelná

Nevěry se podle statistik dopouští téměř polovina mužů a třetina zadaných žen! Z krátkodobého románku většinou nevzniká nic dobrého a vy pak musíte před partnerem zatloukat. Pokud totiž svému protějšku řeknete pravdu, vám se uleví, ale jemu ublížíte. I proto je lepší se toho vyvarovat. A pokud chcete být s někým jiným, tak se s partnerem rozejděte.

Neříkáte pravdu o sexu

U sexu ještě chvíli zůstaneme. Ženy se často stydí říct partnerovi, co jim nevyhovuje. Popravdě - ono to není nic jednoduchého, protože většina z nás má pocit, že tím partnera raní. Jenže pokud to neuděláte, ze sexu se stane rutina. Existují způsoby, jak partnera přivést k tomu, co vám chybí. Ten základní je, že se musíte vyvarovat minulého času. Věty typu "To jsem měla vždy ráda" raději vyřaďte ze slovníku...

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články