Františka (37): Povinností ženy je mít děti. Sama se starám o pět potomků a tím prospívám lidstvu

Příběhy o životě: Povinností ženy je mít děti. Sama se starám o pět potomků a tím prospívám lidstvu
Zdroj: Freepik

Když nějaká žena vyjádří názor, že si nepřeje děti, je to pro Františku šok. Nechápe, jak někdo může učinit tak sobecké a nesmyslné rozhodnutí. Podle ní je to povinnost žen mít děti.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 01. 2024 10:00

Svoje děti miluji nadevše. S manželem Petrem (39) pro ně děláme, co jim na očích vidíme. Vychováváme přece budoucí generaci naší planety, a proto pro nás našich pět dětí znamená celý svět.

Vždycky jsem chtěla velkou rodinu

Už když jsem byla malá, věděla jsem, že chci velkou rodinu. Se svým mužem jsem se seznámila těsně po střední. Na rozdíl od jiných mužů to viděl stejně jako já. Brzy po seznámení jsme se vzali a první syn se nám narodil necelý rok na to. Další děti na sebe nenechaly dlouho čekat.

Odstěhovali jsme se na vlastní farmu a tam bydlíme doteď. Chceme, aby děti žily v co největším souznění s přírodou a zvířaty. Každé z nich má denně za úkol mi s něčím pomoct. Vybrat vajíčka od slepic, dát krmení krávě nebo zalít kytky ve skleníku. Snažíme se je vést k lásce k přírodě a zvířatům a celkově k celému ekosystému Země.

Nerozumím ženám, které nechtějí děti

Naše děti svůj závazek chápou a všechny povinnosti plní. Jsou to úžasné bytosti, které mě nikdy nepřestanou překvapovat. Naposledy naše nejmladší dcera Hanička (5) našla v lese zraněného ptáčka, přinesla si ho domů a doteď se o něj stará. Je velmi soucitná a laskává, proto mě toto její chování dojímá.

Právě kvůli tomu přestávám rozumět ženám, které odmítají děti. V televizi nebo v rádiu často slýchávám, jak se rodí čím dál méně dětí a nezdá se mi to správné. Ženy se vymlouvají na kariéru a na vlastní potěšení, ale zdá se mi to od nich sobecké.

Mít děti je naše povinnost

Sobecké a nezodpovědné mi přijde nemít žádné děti. Co si ten člověk myslí, když se takhle rozhodne? Vždyť je to naše povinnost a to, že jsme se narodili, je toho důkazem. Kdyby si totéž řekly naše matky, brzy by celé lidstvo vyhynulo. Neměli bychom se míchat do zázraku zrození dětí.

A to tyhle sobecké ženy právě dělají. Nedokážu je nazvat jinak. Dávají přednost jenom sobě a vlastním potřebám. Měly by myslet v globálním měřítku a pochopit, co to znamená být ženou a mít možnost obdarovat někoho životem. Jde i o tom, co tu po nás zůstane, a děti jsou jednou z mála věcí, na které může být člověk hrdý. Jsem za svých pět dětí ráda a to, že někdo odmítne svoji povinnost, mě dokáže pěkně rozčílit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články