Tragický příběh obřího mimina: Kluk beze jména vážil 10,7 kilo a měřil 75 centimetrů

Nejvyšší žena historie maminkou aneb Obří dítě vážilo přes deset kilo, zemřelo jedenáct hodin po porodu
Zdroj: Unsplash
Anna Haining Bates patřila mezi nejvyšší ženy světa. Její růst se zastavil na 241 centimetrech. Na fotografii je se svými rodiči.Díky své neuvěřitelné výšce se Anna Haining Bates stala populární.Řadí se mezi další účinkující v takzvaných freak show. Kromě toho ale rovněž vystupovala v divadle.V soukromí ji ale provázely problémy. Nejprve málem uhořela.+ 1 fotka+ 2 fotky

Podle Guinnessovy knihy rekordů se v roce 1879 měl narodit chlapeček vážící 10,7 kilo. Bohužel zesnul několik hodin po porodu. Neobvyklá byla i jeho maminka, Anna Haining Bates měřila neuvěřitelných 241 centimetrů.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 12. 2022 11:00

Je nutné dodat, že oba rodiče se vymykali průměru. Byli velmi vysocí. Ostatně i jejich dítě bylo o čtyřicet procent delší než ostatní novorozeňata. Tato fyzická konstituce ho však odsoudila k velmi krátkému životu.

Obří rodiče

Chlapcova maminka Anna Haining Bates se narodila v roce 1848 a již v období dospívání převyšovala své okolí. Její růst se zastavil na neuvěřitelných 241 centimetrech. Tento “hendikep” ji donutil vzdát se snu o normální práci a poohlížet se po angažmá v cirkuse. Ale vše zlé bývá k něčemu dobré.

Díky vystupování ve freakshow se seznámila se svým budoucím manželem Martinem Van Burenem Batesem. Tento bývalý voják sice měřil o něco méně (236 centimetrů), stále však byl dost vysoký na to, aby s Annou vystupovali jako pár obrů. O něco později se vzali na hojně sledovaném obřadu v Anglii a založili rodinu.

Narození obřího mimina

Chlapeček nebyl Anniným prvním dítětem. O několik let dříve se jí narodila holčička, která bohužel zemřela v průběhu porodu. A tatáž tragédie se opakovala i později. Když jí praskla plodová voda, vyteklo prý stěží uvěřitelných osmnáct litrů tekutiny. Porod trval den a půl.

Valibuk se dostal na svět 18. ledna 1879, měřil 75 centimetrů a vážil 10,7 kilogramu. Po jedenácti hodinách však svůj boj o život prohrál. Rodiče ho nestihli ani pojmenovat. Ve všech záznamech byl označen jen jako “dítě”. Anně se již žádný další potomek nenarodil.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Anna Haining Bates

Grunge.com: The Tragic Real-Life Story Behind The Biggest Baby Ever Born

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články