Kateřina (41): Exmanžel založil rodinu. Vřele mě do ní přijal a nabídl mi kus svého štěstí

Kateřina (41): Exmanžel založil rodinu. Vřele mě do ní přijal a nabídl mi kus svého štěstí
Zdroj: Unsplash

Kateřině se kvůli neplodnosti rozpadlo manželství. Bývalý manžel Radim si po rozvodu našel novou přítelkyni, se kterou založil rodinu. A Kateřina se stala její součástí. Byla také u porodu Radimova syna. I když je jejich vztah velmi netypický, dělá ji šťastnou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 04. 2022 13:00

O tom, jak je život někdy komplikovaný, bych mohla vyprávět hodiny. Můj život se zásadně změnil, když se ukázalo, že nikdy nebudu mít děti. Bohužel, manželství s Radimem (42) to neustálo a šli jsme od sebe. Našel si ženu, se kterou má dítě. Náš vztah zůstal vřelý a on mi prokázal velikou službu. Přijal mě do své nové rodiny. I když to bude zjevně pro většinu z vás nepochopitelné, já jsem za to nesmírně vděčná.

Bývalý manžel mě seznámil se svojí přítelkyní

Někdy věci nejdou podle plánu, aniž bychom to mohli jakkoliv ovlivnit. S manželem jsme se dva a půl roku snažili o dítě, než jsme zjistili, že je to zbytečné. Lékařské vyšetření totiž prokázalo moji neplodnost. I když jsme se s Radimem milovali, rozešli jsme se kvůli tomu. On si ve svém životě nepřál nic víc než mít syna. A já mu ho nemohla dát.

Jeho odchod jsem mu nevyčítala. Proč by měl trpět společně se mnou, když měl šanci splnit si svůj sen? Rozešli jsme se v dobrém. Lásky bylo mezi námi dost. Nepopírám, že jistou hořkost jsem v sobě cítila. Představte si, že zjistíte, že to, co tak moc chcete, nikdy nezískáte. A ještě přijdete o milovaného partnera. To je na jednoho moc.

Paradoxem je, že i když byl Radim tím, kdo mi ublížil, byl současně tím, kdo mě v tom nenechal. Dva roky po rozvodu vstoupil do nového vztahu. Našel si hodnou a pečující Táňu (35). Trval na tom, že chce, abychom se znaly a měly dobré vztahy. Nebylo to nic lehkého. Podávat si ruku s ženou, která žije s někým, koho stále milujete. Musela jsem v sobě najít hodně odvahy.

Stala jsem se součástí exmanželovy rodiny

Táňa je ale hodná žena, která má pro náš vztah s Radimem pochopení. Má můj obdiv, protože já bych to možná nedokázala. Dokonce jsem jim byla i na svatbě. Jednoho dne mi Radim oznámil, že je Táňa těhotná. „Budu táta," plakal štěstím. I mě tekly slzy. Částečně štěstím, částečně smutkem. Narození jeho dítěte mi definitivně vzalo naději, že bychom to mohli někdy znovu zkusit.

Oba mě přijali do svého života. Najednou jsem se sama na to malé těšila. Táňa mě nechala sahat na bříško, kde jí rostl malý človíček. Když jsem cítila pohyby miminka, úplně mě to dojalo. Oba si přáli, abych byla u porodu. I když jsem nerodila, byl to pro mě velmi silný zážitek.

Když jsem si malého Emila chovala, na chvíli jsem si připadala jako maminka. Byl kouzelný, měl Radimovy oči a nos. Táňa s Radimem ze mě udělali člena své rodiny. Sice každý bydlíme zvlášť, ale mám u nich dveře stále otevřené. Byla jsem u zrodu nového života, jsem součástí jeho dnů. Vidím, jak Emil začíná chodit a mluvit.

Stala jsem se chůvu exmanželova syna

Když musela Táňa po roce a půl nastoupit do práce, požádali mě s Radimem, jestli bych Emila hlídala. Byla to pro mě neskonalá čest a pocta! Nikdy nebudu jeho máma a ani bych si nedovolila považovat se za ni. Radim mi ale dal možnost alespoň na chvíli ochutnat život maminky. Malého Emila nadevše miluji. Stala jsem se jeho dvorní chůvou a tetičkou Kačkou. Radim je člověk, který má srdce na správném místě. A i když náš vztah není zcela typický, doufám, že budeme všichni i nadále šťastní.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články