Prokleté opatství Lucedio: Mniši tu praktikovali temné rituály plné mučení a vražd

Prokleté opatství Lucedio: Mniši tu praktikovali temné rituály plné mučení a vražd
Zdroj: Wikimedia Commons, Georgius LXXXIX, CC BY-SA 3.0
Opatství Lucedio vzniklo v roce 1124.Zprvu bažinatý kraj byl mnichy přetvořen v úrodnou zemi se zaměřením na pěstování rýže.V roce 1684 nahradil rýži sám ďábel. Proč jej začali obyvatelé kláštera uctívat?Pro své temné rituály plné mučení, sexu a vražd neváhali unášet vesničany z okolí.+ 3 fotky+ 4 fotky

Pokud byste toužili navštívit ty nejděsivější italské stavby, opatství Lucedio by na vašem seznamu nemělo rozhodně chybět. Cisterciáčtí mniši tu nejprve konali bohulibou činnost a bažinatou oblast proměnili v úrodný kraj. V roce 1684 se však začali modlit k někomu úplně jinému...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 01. 2021 17:00

Opatství Lucedio vzniklo v roce 1124. Původně zalesněná a bažinatá oblast v provincii Vercelli v severozápadní Itálii byla cisterciáckými mnichy předělána na velmi úrodný kraj se zaměřením na pěstování rýže. V současnosti je okolí Vercelli považováno za jednu z nejdůležitějších oblastí produkce této obilniny v Itálii.

Ďábel místo Boha

Proč mniši roku 1684 přešli na temnou stranu, se již asi nikdy nedozvíme. Prý za to mohly mladé dívky žijící v okolí, které tyto zbožné muže svedly k hříchu. Další verze zase hájí něžné pohlaví a vše svádí na prosté vysvětlení, že za to mohl rohatec a jeho zákeřné pletichy. Ať tak, či onak, faktem je, že mniši velmi brzy přešli od slov k činům. Temné rituály a lidské oběti se staly náplní skoro každého dne.

Na veřejnosti se snažili chovat zcela normálně, za zdmi kláštera se však děly nepředstavitelné věci. Nechybělo mučení, znásilnění či vraždy. Pro své zvrácené obřady unášeli nic netušící vesničany. Pravda vyšla najevo až za několik let, kdy se podařilo jednomu nebožákovi utéct a dopodrobna vyprávět své hrůzné zážitky.

Kostel jako vězení?

Je to neuvěřitelné, ale opatství bylo uzavřeno až za dlouhých sto let. Pak se v něm vystřídalo hned několik majitelů, včetně Napoleona. Přestože jsou zde cisterciáčtí mniši již dávnou minulostí, děsivé příběhy nikdy nezmizí. Jako třeba ten o děsivé pekelné mocnosti, kterou obyvatelé kláštera uvěznili pod kostelem Santa Maria.

Démona měli v tajné kryptě hlídat čtyři mniši sedící na židlích. Když zemřeli, jejich těla se prý záhadně mumifikovala. To ale ještě není vše. Uvnitř opatství se má nacházet neustále vlhký „Plačící sloup“. Ve střeše však není žádná díra a vše těsní tak, jak má. Vypráví se, že roní slzy za všechna zvěrstva, která se ve zdech kláštera odehrála.

Došlo i na šílenství a sebevraždu

Paranormální jevy se ale neodehrávají jen za zdmi stavby. V okolí se má zjevovat podivná mlha, ze které vycházejí zahalené postavy. To je však ještě čajíček oproti velmi zvláštní bytosti, která měla dohnat několik lidí k šílenství a sebevraždě. Nejde snad o onoho démona, který se nějakým způsobem dokázal dostat ze svého vězení pod kostelem? Přestali ho mumifikovaní mniši hlídat?

Kostel je zvláštní také tím, že podle legendy je v něm freska, která dokáže přivolat samotného vládce pekel. A v neposlední řadě se povídá, že když budeme o opatství Lucedio příliš dlouho mluvit nebo o něm číst, přivoláme na sebe neštěstí a smrt...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Lucedio Abbey

Mysteriousuniverse.org: Lucedio Abbey

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články