Susan a Christopher Edwardsovi zabili rodiče, aby si užívali jejich peněz. Po 15 letech byli odhaleni i díky britské královské rodině

Susan a Christopher Edwardsovi zabili rodiče, aby si užívali jejich peněz. Po 15 letech byli odhaleni i díky britské královské rodině
Zdroj: Pixabay

Dvojdomek rodičů Susan Edwards v anglickém Mansfieldu působí na první pohled zcela nenápadně. A bylo tomu tak až do roku 2013, kdy policisté zjistili, že na dvorku pohřbila své rodiče, které spolu se svým manželem zastřelili. Důvodem byly spory o peníze.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 07. 2023 16:00

Susan a její manžel Christopher dokázali tuto dvojitou vraždu tutlat dlouhých patnáct let. Ostatním členům rodiny posílala falešná vánoční přání. Známým zase napovídala, že se rodiče přestěhovali do Irska. Mezitím oba vesele utráceli ukradené peníze za upomínkové předměty s celebritami a vojenské memorabilie. Ale každá lež má krátké nohy.

Neuměli hospodařit

O raném Susanině životě toho není moc známo. Narodila se okolo roku 1958 tehdy šestačtyřicetiletému Williamu Wycherleymu a jeho třiadvacetileté ženě Patricii, která byla již těhotná, když se brali.

Susan později vypověděla, že ji William údajně týral, a to až do jejích 11 let. Patricie tomu prý jen přihlížela. S přibývajícím věkem se její vztah s rodiči jen zhoršoval. V sedmdesátých letech se pak se svou matkou začala hádat o finanční částku, kterou jí odkázala nevlastní babička. Patricie tvrdila, že 10 000 liber patří jí a ne Susan.

Susan to po čase začalo být líto. Uvědomila si, že to její matka považuje za velkou křivdu. A tak ji na usmířenou vzala na výlet do Ameriky a zaplatila zálohu na nový dům. Myslela si, že se tím mezi nimi konečně vyčistí vzduch. Susanin život šel mezitím dál. Krátce pracovala jako knihovnice. A právě v práci se seznámila s Christopherem, který miloval vojenskou historii. Ona zase holdovala zlaté éře Hollywoodu. A to byl kámen úrazu. Ani jeden z nich neuměl hospodařit. Výplaty šly ihned na nákup autogramů i sběratelských předmětů. Finanční potíže tak na sebe nenechaly dlouho čekat.

Peníze jako motiv vraždy

Jiní lidé by svůj koníček omezili natolik, aby je finančně nezatěžoval. To ale v případě Susan a Christophera nepřipadalo v úvahu. Naopak, rozhodli se, že zastřelí její rodiče a peníze si jednoduše vezmou. K vraždě došlo v roce 1998 během svátku May Day. Těla poté zabalili do peřin a pohřbili na zahradě za domem.

Následující den vybrala z jejich bankovního účtu 40 000 liber. A tím to rozhodně neskončilo. Celková částka se vyšplhala na více než 200 000 liber. Na jména mrtvého páru si zřídili půjčky i kreditní karty (zfalšovali doklady o výši důchodu a dávkách). Když se někdo na její rodiče zeptal, přesvědčivě lhala o tom, že si ve Skotsku užívají "druhé mládí".

A tak to pokračovalo dlouhých 15 let. Jenže pak přišel zádrhel. Susaninému otci mělo být 100 let. Odbor sociálního zabezpečení žádal o rozhovor a Buckinghamský palác se dotazoval, kam má poslat narozeninové přání. Oba dva zpanikařili. Narychlo sbalili své sbírky a utekli do francouzského Lille. Jenomže ze zahraničí se nemohli dostat k bankovním účtům mrtvých rodičů. Jak získat další peníze? Prodat své věci? Ani náhodou! Že by Christopher zavolal nevlastní matce a požádal o peníze? Ano!

Lež má krátké nohy

Když v roce 2013 zvedla Elizabeth Edwards telefon a uslyšela na druhé straně svého nevlastního syna Christophera, netušila, že jí za chvíli sdělí šokující příběh. Dle jeho verze uslyšela v květnu 1998 Susan v noci výstřel, když spala u svých rodičů. Ihned se vydala do ložnice, kde zjistila, že její matka Patricie zastřelila svého manžela Williama. Strhla se hádka, v níž se Patricie Susan posmívala, že již dlouho udržuje intimní poměr s Christopherem. To zase nevydržela Susan a zastřelila ji.

Christopher nechtěl svou ženu hodit vlkům, tedy policii, a tak celou věc ututlali. Elizabeth samozřejmě ihned kontaktovala policii. Vyšetřovatelé nejprve věřili jejich verzi, avšak po exhumaci těl a provedené pitvě, změnili názor. Nezdárný pár byl tak konečně zahnaný do kouta, a tak se vzdal. Oba byli za dvojnásobnou vraždu odsouzeni k 25 letům vězení.

Koho tato kauza zaujala, může se podívat na čtyřdílné drama Landscapers (česky Zahradníci) s Olivii Colman a Davidem Thewlisem v hlavních rolích. Dostupné je třeba na platformě HBO Max.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murders of William and Patricia Wycherley

Allthatsinteresting.com: The Chilling Story Of How Susan Edwards Killed Her Parents In Col Blood And Buried Them In Their Garden

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články