Nepochopitelná vražda Skylar Neese: Její nejlepší kamarádky usvědčila hádka na sociální síti

Vražda šestnáctileté dívky: Skylar Neese zemřela, protože kamarádky ji přestaly mít rády
Zdroj: Unsplash

Skylar Neese byla šestnáctiletá studentka se zářnou budoucností. Ráda četla, nevyhýbala se společnosti a jako většina dospívajících byla aktivní na sociálních sítích. Měla fajn rodiče a dvě velmi dobré kamarádky. Proč tedy zemřela, když nikomu neublížila?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 12. 2022 16:00

V červenci roku 2012 se Skylar vyplížila z okna vlastní ložnice ve Star City v Západní Virginii, aby se setkala se svými dvěma nejlepšími kamarádkami, Shelií Eddy a Rachel Shoaf. Domů se už nikdy nevrátila...

Nerozlučná trojice kamarádek

Skylar, Shelia a Rachel byly nerozlučnými kamarádkami. Všechny tři chodily na stejnou střední školu. Skylar znala Shelii od osmi let, s Rachel se seznámila v prvním ročníku. Zdálo se, že je nic nedokáže rozdělit. Skylar navíc dělala ostatním jakousi vrbu, na kterou mohly přenášet všechny své problémy.

Shelii přijala i Skyleřina rodina. Když k nim šla na návštěvu, ani nezaklepala, jednoduše si sama otevřela. Rachel byla její pravý opak. Byla sice společenská, pocházela však ze silně katolické rodiny. Musela se řídit přísnými pravidly. I když to zní podivně, právě odlišnost a závislost na pravidlech byly důvodem, že se dívky rozhodly Skylar umučit. Pomalu a jistě je přestala bavit. A hlavně jí záviděly, že nemají to, co ona.

Zmizení Skylar Neese

Záznam z bezpečnostní kamery ukázal, jak Skylar časně ráno opouští dům a nastupuje do sedanu. Když se nedostavila do práce, nahlásili ji rodiče jako pohřešovanou. Nejprve si mysleli, že utekla, to by ale doma nesměla nechat mobil, zubní kartáček a toaletní potřeby.

Policista Chris Berry, kterého k případu přidělili v srpnu 2012, věděl, že vrah nemůže dlouho skrývat svůj čin. Navíc zjistil, že se dívky den před Skylařiným zmizením veřejně pohádaly na sociální síti. Vytvořil si falešný profil a prezentoval se jako dospívající chlapec. Díky tomu navázal kontakt s Rachel a Shelií.

Vražda Skylar Neese

Ani jedna z nich nevyjádřila lítost nad tím, že se jim ztratila dobrá kamarádka. Po čase na ně padlo podezření z vraždy. Dívky si za to mohly samy. Začaly zveřejňovat příspěvky typu, ať si s nimi raději nikdo nezačíná. Navíc se zjistilo, že sedan, který Skylar vyzvedl, patřil Shelii. Ona i Rachel ale tvrdily, že s ní tu noc nebyly. Byly přistiženy při lži, teď chybělo již jen doznání.

To nakonec poskytla Rachel. Jen pár dnů před koncem roku 2012 zavolala na tísňovou linku její vyděšená matka s tím, že Rachel je prý bije, křičí a bezmyšlenkovitě běhá po okolí. Po příjezdu policistů se ke všemu doznala. Vraždu plánovaly měsíc dopředu a provedly ji poblíž pensylvánských lesů.

A jaký byl motiv? Prý ji přestaly mít rády. Identifikaci Skylařina těla byla provedena v březnu následujícího roku. Shelia vyfasovala  doživotí s možností podmínečného propuštění po 15 letech. Rachel dostala třicet let za vraždu druhého stupně. Skylařin otec se poté vyjádřil, že obě dívky jsou tam, kam patří. Daleko od civilizace. Neboť jen chorý člověk dokáže zabít kvůli tak malichernému důvodu, že přestane mít někoho rád...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Skylar Neese

Allthatsinteresting.com: 16-Year-Old Skylar Neese Was Stabbed To Death By Her Two Best Friends Because They Didn’t Like Her Anymore

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články