Tragický příběh 17leté princezny Doe: Její vražda byla vyřešena až po 40 letech

Tragický příběh 17leté princezny Doe: Její vražda byla vyřešena až po 40 letech
Zdroj: Unsplash

Před čtyřiceti lety byly na newjerseyském hřbitově v Blairstownu nalezeny lidské ostatky patřící dospívající dívce, která byla doslova ubitá k nepoznání. Nikdo nevěděl, o koho jde, a tak se jí začalo přezdívat princezna Doe. O důstojný pohřeb se jí postarali místní, které nikdy nepřestal její osud zajímat. Nyní se konečně dočkali pravdy...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 07. 2022 11:00

Díky důkazům DNA a přiznání odsouzeného vraha, byla princezna Doe konečně identifikována jako Dawn Olanick. Její život před čtyřiceti lety velmi krutým způsobem ukončil muž jménem Arthur Kinlaw.

Objevení princezny Doe

V polovině července roku 1982 čekal na hrobníka George Kiseho děsivý nález. V hlíně na hřbitově Cedar Ridge našel pohozený krucifix a řetěz. O pár kroků dál ležela princezna Doe. Její tělo bylo již částečně rozloženo, stále však bylo možné rozeznat oblečení (červenobílá sukně a halenka). Kromě toho na sobě nic jiného neměla.

Následná pitva prokázala, že dívka zemřela po tupém úderu do hlavy a že předtím utrpěla mnohačetné zlomeniny. Její totožnost se zjistit nepodařilo. Tato brutální vražda zneklidnila všechny obyvatele Blairstownu. Přesto dívce vystrojili pohřeb. Ačkoli tipy na identitu zemřelé přicházely z celé země, stále se nevědělo, kým princezna Doe ve skutečnosti je. Jako první se tak dostala do nové databáze pohřešovaných osob FBI. To ale k vyřešení její vražda nestačilo. Zlom přišel až v roce 2005, kdy se k tomuto činu přiznal samotný vrah.

40 let čekání na identifikaci Dawn Olanick

V roce 2005 napsal policii dopis muž jménem Arthur Kinlaw, jenž se chtěl tímto způsobem přiznat k další vraždě. Hovořil v něm o jisté mladé ženě, kterou odvlekl do New Jersey. Vyšetřovatelé však nemohli jeho tvrzení potvrdit, neboť stále nevěděli, kým princezna Doe je. Zjistili to až za dlouhých sedmnáct let.

Po dvou letech od vrahova přiznání byla prozkoumána její kostra. Minulý rok se zase snažila laboratoř Astrea Forensics získat DNA z princezniných zubů a řas. A právě ony byly klíčem k odemknutí její identity. Detektivové tak mohli konečně prohlásit, že jde o sedmnáctiletou Dawn Olanick z Long Islandu.

Vrah ji usmrtil kvůli odmítnutému sexu

Arthur Kinlaw měl dívku zabít kvůli tomu, že s ním odmítla mít sex. Obviněn však byl až po čtyřiceti letech, kdy byla určena princeznina identita. Nyní se její rodiče rozhodují, zda nechají její ostatky v New Jersey, nebo je převezou do New Yorku. Eric Kranz, jeden z původních vyšetřovatelů, si tak mohl oddechnout. Konečně ví, kým byla jeho princezna Doe (sám tuto přezdívku vymyslel).

Zdroj informací:

Wikimedia.org: Murder of Dawn Olanick

Allthatsintetresting.com: New Jersey’s Princess Doe’ Was Just Identified – 40 Years After Her Murder

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články