Monstrum z Florencie: Brutální vrah cílil na nevěrné ženy, bral si z nich děsivou trofej

Monstrum z Florencie: Italský sériový vrah si bral hrůzné trofeje z nevěrných žen
Zdroj: Unsplash

Sériový vrah s přezdívkou Monstrum z Florencie, který řádil mezi roky 1968 až 1985, patří se svými šestnácti oběťmi mezi nejděsivější zločince Itálie. Přesto zůstal jeho případ dodnes nevyřešený. Šlo snad o dalšího nepolapitelného fantoma?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 06. 2022 14:00

Il Mostro di Firenze, tedy Monstrum z Florencie, je přirovnáván k takovým šílencům jako Ted Bundy či Charles Manson. Na rozdíl od nich ho ale nikdy nechytili. Nepomohlo ani více než 100 000 výslechů, několik podezřelých a dva obvinění. Rodiny zavražděných žen, na které cílil, se nikdy nedočkaly spravedlnosti.

První oběť Monstra z Florencie

Poprvé udeřil během letního večera 21. srpna 1968. Tehdy ke statku rodiny De Felice přiběhl malý chlapec Natalino Mele. Mezi vzlyky dokázal popsat, že jeho matka a strýc byli právě zavražděni. Když na místo činu dorazila policie, objevila Barbaru a jejího milence Antonia Bianca v zaparkovaném autě na předměstí Florencie. Oba zemřeli krutou smrtí.

Malý Natalino zřejmě spal na zadním sedadle, zatímco se jeho matka oddávala radovánkám. Probudil se až poté, co udeřil vrah. Chlapcova matka byla v okolí známá jako včelí královna, neboť muže střídala jako ponožky. Podezření logicky padlo i na jejího manžela Stefana Melea. Ač bylo v jeho výpovědi mnoho nesrovnalostí, po dvanácti hodinách výslechů se ke všemu přiznal.

Hrůzná trofej sériového vraha

Mele byl za vraždu odsouzen ke čtrnácti letům vězení. Po šesti letech ale došlo k dalšímu útoku. Obětí se stala Stefania Pettini. Zatímco jejího partnera vrah zastřelil, ji samotnou bodl více než devadesátkrát do prsou a genitálií. Během dalších vražd se scénář opakoval. Muž byl vždy zastřelen v autě, žena vytažena ven a ubodána. Agrese Monstra z Florencie se však začala stupňovat, obětem dokonce začal odřezávat levá ňadra.

Naposledy udeřil na podzim roku 1985. Tehdy byla objevena těla dvou francouzských turistů Nadine Maurot a Jeana Michela Kraveichviliho. Odřezané ňadro si však vrah tentokrát nenechal a poslal ho hlavní vyšetřovatelce případu Silvii Della Monice. Asi se jí tím chtěl začít vysmívat. Po tomto brutálním aktu se po něm slehla zem.

Konec Monstra z Florencie?

V roce 1991 se speciální policejní jednotka Squadra Anti Mostro zaměřila na Pietra Paccianiho, na kterého ji upozornil anonymní tip. Muž si zrovna odpykával trest za vraždu milence své ženy. Během celonárodně vysílaného procesu tvrdil, že je nevinný. Důkazy, které se našly u něho doma, však hovořily o opaku. Měl tam novinové články o úmrtí obětí, fotky ženských genitálií a SPZ z auta posledních dvou zavražděných.

Přesto to nestačilo k jeho odsouzení. Bylo jasné, že o vraždách něco ví, ale bojí se to říct. V roce 1998 jej někdo zabil na jeho statku. Pietra našli v kuchyni, okolo krku měl omotaný svetr, kalhoty stažené ke kotníkům. Někdo mu podal smrtící dávku léků na astma. Během dalších let se objevili noví podezřelí, nikdy se však nikoho nepodařilo usvědčit. A tak i v současnosti kolují různé mýty a domněnky o tom, kdo mohl být Monstrem z Florencie. Otázkou zůstává, zda se někdy dovíme pravdu.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Monster of Florence

Historicmysteries.com: Il Mostro: Who Was The Monster of Florence?

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články