Krvavá spravedlnost: Marianne Bachmeier přímo v soudní síni zastřelila vraha svého dítěte

Krvavá spravedlnost: Marianne Bachmeier přímo v soudní síni zastřelila vraha svého dítěte
Zdroj: Profimedia

Marianne Bachmeier vzala doslova zákon do svých rukou, když 6. března 1981 propašovala do soudní síně zbraň, kterou následně usmrtila vraha své sedmileté dcery. Před zraky všech do něj vypálila osm kulek. Pak se z ní stala celebrita.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 07. 2021 13:00

Než se svým způsobem „proslavila”, byla Marianne Bachmeier obyčejnou mámou samoživitelkou, která vedla jednu hospodu v Lübecku. Kvůli nedostatku financí jí bylo umožněno vychovávat pouze nejmladší dítě Annu. Zbylá dvě byla dána k adopci. Ale i o Annu přišla, když se dívka 5. května 1980 stala obětí hrůzného činu.

Dívka v rukou řezníka

Toho dne došlo k hádce mezi Marianne a Anne, která se kvůli tomu rozhodla jít za školu. Jenže to byla tragická chyba, neboť se ocitla v rukou pětatřicetiletého řezníka Klause Grabowského, který byl již dříve trestán za obtěžování nezletilých. Podle vyšetřovatelů měl dívku držet u sebe doma několik hodin a poté ji uškrtil punčochami. Zda se ji pokoušel znásilnit, není známo. Její tělo pak strčil do lepenkové krabice, kterou nechal u břehu nejbližší řeky.

Grabowski byl zatčen ještě téhož dne, a to na udání vlastní snoubenky. Přiznal se, avšak zároveň přišel s velmi zajímavým příběhem. Sedmiletá Anne ho měla údajně vydírat. Proč? Protože se s ní nechtěl vyspat. Hrozila mu, že pokud jí alespoň nezaplatí, obviní ho veřejně z obtěžování. Marianne takovéto tvrzení samozřejmě velmi ranilo, a hlavně rozčílilo.

Oko za oko

Grabowského právníci obhajobu vedli v duchu, že on za nic nemůže. Podstoupil dobrovolnou kastraci, nyní se dopuje hormonálními léky, to u něj způsobuje jistou nerovnováhu. Ve skutečnosti to byla ale lež. Marianne vydržela jeho bludy poslouchat dva dny. Třetí den na něj namířila pistoli Beretta a celkem osmkrát stiskla spoušť. Trefila se šestkrát. Vrah byl na místě mrtev.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Giorgio Moltisanti (@yesiamdrowning)

„Chtěla jsem tu svini střelit do obličeje,” nechala se později slyšet Bachmeier. Nakonec to schytala jeho záda. Dokonce se mi o tom zdálo. A když jsem v soudní síni uviděla ducha své dcery, věděla jsem, že už nemám váhat, ale jednat.”

Osud Marianne Bachmeier

Z Marianne se záhy stala celebrita. Týdeník Stern o ní publikoval řadu článků, a dokonce jí zaplatil tučný honorář za to, že s čtenáři sdílela svůj životní příběh. Nebránila se, neboť jí to pomohlo zaplatit právníka. Do redakce časopisu pak dorazila spousta dopisů od čtenářů, kteří vesměs čin Marianne schvalovali. Vedla se také debata o tom, zda šlo o vraždu, nebo zabití.

Soud nakonec dospěl k závěru, že šlo o úmyslné zabití. Z původního šestiletého odnětí svobody se ale stal pouze tříletý trest. Po propuštění na svobodu se Marianne Bachmeier odstěhovala do Nigérie, kde se provdala. Po rozvodu odešla na Sicílii, ale ani tam dlouho nevydržela. Poté, co jí diagnostikovali rakovinu, se vrátila do Německa. Tam zemřela 17. září 1996 ve věku 46 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Marianne Bachmeier

Allthatsinteresting: Marianne Bachmeier

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články