Dagmar (48): Dcera otěhotněla s mým milencem. Chci ji vymazat ze svého života

Dagmar (48): Dcera otěhotněla s mým milencem. Chci ji vymazat ze svého života
Zdroj: Freepik

Na prahu padesátky dostala Dagmar novou šanci na spokojený život. Našla si o hodně let mladšího muže, do kterého se zamilovala. Netušila však, že jejich láska potrvá tak krátce a ztroskotá vinou její nejbližší osoby.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 03. 2021 08:30

S bývalým manželem Milošem (50) jsme se rozvedli před deseti lety. Propadl hazardu, několikrát byl i trestně stíhaný. To, že má doma dceru, o kterou by se měl starat, mu bylo ukradené.

Dcera si přála, abych si někoho našla

Když se k tomu přidal i alkoholismus, měla jsem jasno. Podala jsem žádost o rozvod. Violu mi soud svěřil do výhradní péče. Myslím si, že i jí se nakonec ulevilo.

Dnes je to dvacetiletá holka, která tím díky bohu není nijak poznamenaná. Neměla v plánu se ode mě stěhovat jen proto, že je dospělá. Bylo nám spolu dobře. Viola si velmi přála, abych si ještě našla muže. Jenže já jsem se po dosavadních zkušenostech do žádného vztahu nehrnula. Štěstí si mě nakonec našlo samo.

Na jednom velkém firemním mítinku jsem si všimla, že mě neustále pozoruje mladší kolega z jiné pobočky. Jakub (32) si mě po skončení našel a dal se se mnou do řeči. Nechtěl, abych hned odhalila jeho záměry, tak to vzal přes pracovní věci. Nakonec mě ale pozval na skleničku.

Zamilovala jsem se do mladšího muže

Nebudu lhát. I mě Jakub přitahoval. Na druhou stranu jsem nestála o žádný jednorázový románek. Jakub to měl ale stejně. Začali jsme tedy randit a já jsem na prahu padesátky chytla druhý dech. Před dcerou jsem vztah tajila. Bála jsem se, že jí bude trnem v oku náš věkový rozdíl.

Ona ale nakonec sama poznala, že se se mnou něco děje. „Mami, tak už mi řekneš, kdo to je?“ zeptala se jednou večer. „Tobě nic neunikne, viď?“ pohladila jsem ji a pustila jsem se do vyprávění. Jakuba jsem pozvala k nám na večeři, abych ho dceři konečně představila. Ti dva si sedli na první dobrou. Po dlouhých letech jsem se cítila spokojená a vyrovnaná.

Po nějakém čase se k nám Kuba nastěhoval natrvalo. Viola s tím neměla problém. Stejně poslední dobou mluvila o tom, že je na čase, aby se osamostatnila. Doma vládla pohoda. Viola byla ráda, že jsem konečně šťastná. Kuba byl stále tak pozorný jako na začátku vztahu. Neměla jsem šanci poznat, že se za mými zády odehrává další příběh.

Dcera s ním čeká dítě, vyhodila jsem ji

Přišlo období velkých uzávěrek. Byla jsem v práci od rána do večera, zatímco dcera trávila čas s Jakubem. Já jsem se vracela domů až pozdě večer. V té době už ti dva vrkali jako hrdličky. Jakmile se za mnou zavřely dveře, oddávali se milostným radovánkám. Zpětně vím, že se milovali v naší posteli. Jakub i tak dále předstíral, že mě miluje.

Jak to celé prasklo? Viola jednoho dne přišla a řekla: „Mami, jsem těhotná.“ V tu chvíli jsem byla ještě šťastná. Pak jsem se zeptala: „Kdo je otcem? Nevěděla jsem, že někoho máš.“ Vtom vyšel z pokoje Jakub, vzal dceru kolem pasu a řekl: „Já jsem otcem. Je mi to líto. Miluji Violu.“ Oba jsem je okamžitě vyhodila z bytu.

Bylo mi jedno, že dcera čeká miminko. Na to měla myslet předtím, než mi přebrala milence. Ani po roce v sobě nemohu najít sílu, abych Viole odpustila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články