Pedro Rodrigues Filho: Sériový vrah se zdeformovanou lebkou zabíjel jen kolegy zločince

Pedro Rodrigues Filho: Sériový vrah se zdeformovanou lebkou zabíjel jen kolegy zločince
Zdroj: Pixabay

Pedro Rodrigues Filho by si rozuměl se seriálovým Dexterem. Nedbaje zákonů vzal spravedlnost do svých rukou a začal systematicky likvidovat kriminálníky. A v jeho spanilé jízdě ho nezastavilo ani vězení. Podle něj neměli takoví lidé právo na život.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 07. 2021 12:00

Pedro Rodrigues Filho je brazilský sériový vrah, který se soustředil výhradně na zločince. Bylo mu prokázáno čtyřicet sedm zabití, hovoří se však o tom, že mohl mít na svědomí až sto životů. Co ho přimělo k tomu stát se krutým mstitelem?

Touha po spravedlnosti

Pedro přišel na svět v roce 1954 se zdeformovanou lebkou. Byl to výsledek fyzického týrání, kterému byla během těhotenství vystavována jeho matka. Prvního pokusu o vraždu se Pedro dopustil v třinácti letech, kdy měl ve vzteku strčit do svého bratrance a shodit ho do lisu na cukrovou třtinu. Stejné to bylo i ve škole. Zastřelil zástupce starosty městečka Santa Rica Do Sapucai, protože propustil jeho otce, který pracoval jako školský strážný. O místo přišel kvůli falešnému obvinění z krádeže. O něco později Pedro vypátral skutečného pachatele a taktéž jej zastřelil.

Ve čtrnácti letech se odstěhoval do Mogi das Cruzes, kde si začal vyřizovat účty s drogovými dealery. Tam se také seznámil se svou snoubenkou Maríí Aparecidou Olympií, která však zemřela, spolu s nenarozeným dítětem, v přestřelce gangů. Pedro opět nelenil, vyhledal si všechny členy zločinecké bandy a postřílel je. Neváhal vraždit ani na svatbě.

Pedro Rodrigues Filho pomstil i svou matku

Shodou okolností si ve městě Mogi das Cruzes jeho otec odpykával trest za vraždu Pedrovy matky, kterou rozsekal mačetou. Mladý muž se dostavil na návštěvu vězení pod jiným jménem a během návštěvy bodl otce dvaadvacetkrát nožem. Poté mu vyřízl srdce, ze kterého si demonstrativně kousek ukousl. Policie si pro něj přišla 24. května 1973. Za všechny vraždy vyfasoval 124 let vězení.

Nespočinul ani za mřížemi. Tam se měl totiž dopustit rovných čtyřiceti vražd. Zabíjel dokonce i během převozu mezi jednotlivými nápravnými zařízeními. Když bachaři otevřeli zadní dveře vozu, nestačili se divit. Na zemi ležel další mrtvý kriminálník.

Dokonalý psychopat Pedro Rodrigues Filho

Dokonalý psychopat - přesně takto psychologové označili Pedrovu osobnost. Je mstitelem, který zabíjí pouze ty, kteří se ve společnosti dopustili něčeho špatného,” uvedla expertka na kriminalistiku a spisovatelka Ilana Casoy. Rodrigues si z tresu odseděl pouze 42 let. Na svobodě nezahálel, byť už trochu jiným způsobem. Věnuje se třeba komentování různých zločinů na YouTube.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Pedro Rodrigues Filho

Gravereviews.com: Pedro Rodrigues Filho: The Man Who Only Killed Criminals

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články