Zlomil vám srdce? Vaše tělo bude v šoku ještě několik měsíců

Z ošklivého rozchodu můžete dostat i infarkt
Zdroj: Pixabay
Z ošklivého rozchodu můžete dostat i infarktObčas je lepší se netrápitZlomeným srdcem si musí projít každýNeklapalo to delší dobu i v posteli?+ 1 fotka+ 2 fotky

Každý z nás už někdy zažil ten pocit, když mu někdo zlomí srdce. Jeden se z toho dostává dlouhé měsíce, druhý se zase otřepe rychle. Co se ale děje s naším tělem, když tenhle nepříjemný okamžik nastane?

Redaktor
Redaktor 07. 08. 2018 09:16

Kardiolog a vedoucí kardiovaskulární medicíny na univerzitě v Aberdeen Royal Infirmary doktor Dan Dawson si vzal výzkum na starost a zjistil něco, co vás opravdu překvapí!

Každý se s rozchodem vypořádává po svém. Někomu je na nic jen pár týdnů, někoho konec vztahu trápí i několik měsíců.

Ale co naše tělo? To ani po čtyřech měsících na šok způsobený rozchodem nezapomene. Říká se, že čas všechny rány zahojí, ale ve skutečnosti nejsme schopni normálně fungovat mnohem déle.

Doktor Dawson pro deník Daily Mirror uvedl, že zkoumaní pacienti se trápili z rozchodu i o několik měsíců později. Nikdo z nich neměl dostatek energie na běžné fungování, nemohl normálně pracovat a už vůbec se na něco soustředit.

Syndrom zlomeného srdce, odborně akutní kardiomyopatie, je nejčastěji spuštěn stresem z rozvodů, rozchodů a nebo z hádek ve vztahu.

Pozor na to, jak často se do takových situací dostáváte, protože tento stav může klidně vyvolat infarkt. Buďte proto hodně opatrní, co své drahé polovičce řeknete, jestli se často hádáte nebo plánujete rozchod. Člověku to opravdu ublíží víc, než by kdokoli čekal.

Pokud to není opravdu nutné, nerozcházejte se a dejte své lásce ještě šanci. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články