Je vaše nejlepší kamarádka čerstvě po bolavém rozchodu? Rady, jak ji nejlépe utěšit

žena
Zdroj: Freepik.com

Rozchod je bolestivý a neobejde se bez emocí. Napsala vám vaše skvělá kamarádka, že se s ní ten její rozešel a že jednoduše neví, co si teď počít? Máme pro vás pár rad, jak jí být tou nejlepší oporou.

Jana Jánská
Jana Jánská 06. 04. 2018 13:18

Cílem vašeho snažení je dostat kamarádku zpátky do života, aby zapomněla na nepříjemnou událost a byla zase plna elánu. Jak toho nejefektivněji dosáhnout?

Nasloucháním

Naslouchání a vyslechnutí vlastní kamarádky v její nejtěžší chvíli je základem veškeré pomoci. Pro nešťastného člověka je to především osvobozující pocit toho, že se může ze všeho vypovídat a svěřit se někomu se svým trápením. Není dobré její problém zlehčovat, i když se vám může zdát banální.

Trpělivost růže přináší

Snažte se být trpěliví. Bolest z rozchodu jen tak nepřejde a chvilku trvá, než se s tím člověk smíří. Počítejte s tím, že s kamarádkou nejspíš nějakou dobu nebude řeč.

Chápejte ji

Naslouchání je sice fajn, ale nesmíte při tom vypadat jako solný sloup. Odpovídejte kamarádce a dejte jí najevo, že ji chápete. Řekněte jí i svůj názor na věc a jednoduše o tom společně diskutujte.

Vezměte kamarádku ven

Když se zdá, že je z nejhoršího venku, vezměte kamarádku na nějakou dámskou jízdu, aby přišla na jiné myšlenky a zjistila, že i bez chlapa se dá žít.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články