Zvrácený masový vrah Dennis Nilsen: Těla mladých bezdomovců koupal a převlékal

Zvrácený masový vrah Dennis Nilsen: Těla mladých bezdomovců koupal a převlékal
Zdroj: Profimedia

Nekrofila Dennise Nilsena odhalila docela kuriózní věc. Když zavolal instalatéra, aby mu spravil ucpaný odpad, šokovaný muž objevil v trubkách kousky kostí a hmotu, co zřejmě kdysi bývala lidským tělem. Řádění jednoho z nejhorších skotských vrahů se právě nachýlilo ke svému konci.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 06. 2021 16:30

Dennis Andrew Nilsen se narodil 23. listopadu 1945 skotské dívčině Elizabeth Duthie Whyte a norskému vojákovi Olavu Magnusovi Moksheimovi, který si později změnil příjmení na Nilsen. Tři roky po konci druhé světové války se pár sice rozvedl, přesto Dennis na své dětství vzpomínal v dobrém. V hlavě mu utkvěly pravidelné pikniky a dlouhé procházky podél pobřeží.

Problémový mladík Dennis Nilsen

Po smrti dědečka, kterého si velmi oblíbil, se Dennis stáhl do sebe. Ve 14 letech si navíc uvědomil, že jej přitahují muži. Svou orientaci však před všemi skrýval, bál se reakce okolí. Zanedlouho poté se připojil k vojenské mládežnické organizaci Army Cadet Force. V roce 1961 vstoupil do armády jako kuchař. Bylo to pro něho přijatelnější než život na vesnici. V armádě vydržel dlouhých jedenáct let.

Po ukončení služby se odstěhoval do Londýna. Tam se na krátkou dobu přidal k policii, poté se angažoval v soukromé ochrance, aby nakonec skončil jako zaměstnanec úřadu práce. Možná už tou dobou bojoval s vražedným nutkáním. O šest let později se doslova utrhl ze řetězu.

Zvrácený rituál Dennisa Nilsena

Nilsen se zaměřoval na bezdomovce a homosexuální muže. Buď se s nimi seznámil na ulici, v baru, anebo v prostředcích hromadné dopravy. Všem nabídl pozvání k sobě domů na skleničku s možností přespání. Tímto způsobem se mu podařilo vlákat do své pasti mezi roky 1978 a 1983 dvanáct mladíků. Dalších sedm se pokusil zabít. Nakonec se přiznal k šestnácti vraždám. Své oběti vždy uškrtil, pak následoval zvrácený rituál, kdy mrtvolu vykoupal a oblékl.

Těla si doma nechával několik týdnů, v některých případech šlo dokonce o měsíce. Muže pitval a jejich ostatky buď spálil venku u táboráku, nebo je spláchl do záchodu. Často také vařil hlavy, ruce a nohy obětí. Není divu, že se mu z toho ucpala toaleta. Přivolaný instalatér své podezření nahlásil majiteli bytového komplexu. Následující den byl odtok rozebrán a vyčištěn. Již nebylo dalších pochyb. Skutečně byl plný částí lidských těl v různých stádiích rozkladu.

Proč jsem to udělal?

Odpad nebyl jediné místo, kde se snažil Dennis schovat možné důkazy, ve skříni měl dvě plastové tašky s dalšími ostatky. A aby toho nebylo málo, přiznal, že něco by se našlo i v jeho starém bytě na Melrose Avenue. Během výslechů však nikdy neprozradil motiv vraždy.Doufal jsem, že mi ho sdělíte vy,” pronesl před policisty.

Přiznal se sice k 16 obětem, prokázáno mu bylo jen šest a dva pokusy o vraždu. Stejně dostal doživotní trest. Zemřel 12. května 2018 na plicní embolii a krvácení, ke kterému došlo po operaci břišní aorty. Bylo mu 72 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Dennis Nilsen

Heraldscotland.com: Dennis Nilsen: Eight chilling facts about the Scottish serial killer

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články