Nejzvrácenější český vrah: Ladislav Hojer uřezal a snědl intimní partie své oběti

Nejzvrácenější český vrah: Ladislav Hojer uřezal a snědl intimní partie své oběti
Zdroj: Archiv bezpečnostních složek

Ladislav Hojer patřil mezi nejhorší české vrahy. Dokázal se vzrušit jen během napadení nebo nad mrtvolou a domů si bral zvrácené suvenýry – prsa i genitálie, které mu pak sloužily k jeho vlastnímu potěšení. Když však stanul tváří v tvář katovi, už tak tvrdý nebyl. Dokonce se i pokálel.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 02. 2021 14:00

Ladislav Hojer se narodil 15. března 1958 v Praze. Byl to sadista, vrah, nekrofil a kanibal, který mezi roky 1978 až 1981 zavraždil celkem pět žen. Po polovině dekády za mřížemi jej v Pankrácké věznici popravili oběšením.

IQ 88

Ladislav Hojer nebyl nikdy žádným géniem, s IQ 88 patřil mezi spodní hranici průměru. O rodiče přišel v poměrně mladém věku, když oba podlehli rakovině. Vychovával jej bratr Jaroslav, se kterým žil v bytě na Motole. Po základní škole nastoupil na obor sklenář. Kamarády si však nikdy nenašel a vedl samotářský život.

Pět mrtvých žen

První vraždu spáchal v roce 1978 v Děčíně. Evu R. napadl na nábřeží Labe, odtáhl ji do křoví a uškrtil. Nad její mrtvolou se pak začal ukájet. O dva roky později si počíhal na pětadvacetiletou Ivonu S. Tu zabil ve vlaku a na toaletě masturboval nad jejím tělem. Ještě téhož roku si během opušťáku vyrazil k Ružínské přehradě na Slovensku. Ač bylo toto místo oblíbenou turistickou destinací, ten den tam našel jen jednu osamělou ženu. Napadl ji, jenže se téměř obratem dostavila ejakulace, a tak ztratil zájem o pokračování. Tělo pohřbil v nádrži, kde si následně ještě zaplaval.

V roce 1981 zaútočil na osmnáctiletou Ivanu M., které si všiml na tramvajové zastávce. Dívka chtěla nejdříve utéct, Hojer ji však povalil na zem a odtáhl do nedalekého křoví. Poté jí nožem odřízl prsa a genitálie, z nichž si vyrobil hračku pro vlastní potěšení. Po týdnu tyto části těla uvařil v osolené vodě, ochutil hořčicí, křenem a pokusil se je pozřít. Po pár soustech však vše spláchl do záchodu. Poslední obětí se stala jednapadesátiletá Anna Š. Nejprve se ji snažil přesvědčit k pohlavnímu styku, když žena odmítla, rozřízl jí nožem šaty a znásilnil. K vraždě došlo nedaleko Hojerova bydliště, u můstku přes Motolský potok. Kvůli tomu byl z celé situace značně nervózní, ale i když se v místní hospodě v podstatě přiznal ke svému řádění, nikdo ho nebral vážně.

Strach ze smrti

Při neúspěšném pokusu o další vraždu došlo „jen” k orálnímu uspokojení, protože nebyl schopen erekce. Zmlácená dívka Hojera přesvědčila, aby místo křoví pokračovali u ní. Proto ji nechal se obléct a vyjít na ulici, kde ale začala volat o pomoc a vraha vyplašila. Stejně ale spravedlnosti neušel. Zatčen byl díky výpovědi duševně nemocného pacienta, který se sice nejdříve přiznal k vraždě Anny Š., vyšetřovatelé však záhy zjistili, že byl v dané době v léčebně. A proto mu musel někdo celý příběh říct...

Hojera navíc usvědčily vzorky slin a spermatu z obětí. Ve vězení se k některým vraždám doznal jen písemně, styděl se totiž za to, co udělal, a odmítal o tom s kýmkoli mluvit. Za své činy byl odsouzen k trestu smrti, popravy se však bál jako čert kříže. Asistentovi kata dokonce ze zoufalství zlomil malíček. Nebylo mu to však nijak platné. Když zjistil, že se z toho nevykroutí, pokálel se. Ladislav Hojer, jeden z nejbrutálnějších českých vrahů, zemřel 7. srpna 1986. Bylo mu 28 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Ladislav Hojer

Policie-cr.cz Ladislav Hojer

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články