Jeffrey Dahmer: Obětem vrtal díry do hlavy, aby jim do mozku mohl vstříknout kyselinu

Jeffrey Dahmer: Obětem vrtal díry do hlavy, aby jim do mozku mohl vstříknout kyselinu
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Každý má svou vlastní představu, jak by měl vypadat ideální vztah. Jeffrey Dahmer toužil ze svých milenců udělat nemyslící zombie. Proto jim neváhal do mozku vyvrtat díry a vstříknout do nich kyselinu. Jak se ale říká, na každého jednou dojde.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 01. 2021 14:00

Jeffrey Dahmer se narodil 21. května 1960 ve Wisconsinu. V letech 1978 až 1991 zavraždil tento americký sériový vrah, kanibal a nekrofil sedmnáct mladých mužů. Byl za to odsouzen k patnácti doživotním trestům, jeho život však předčasně ukončil spoluvězeň.

Zanedbávané dítě

Přestože působili jako normální americká rodinka, do obyčejnosti měli daleko. Otec Lionel byl věčně pryč, matka Joyce zase většinu času trávila v depresích na lůžku. Situace se nezměnila ani po nástupu do školy. Jeffrey se moc neprojevoval, byl introvertní povahy, kterou byl schopný akceptovat jen úzký okruh přátel. Nejlépe se cítil, když se mohl věnovat svému koníčku – mrtvým zvířatům. Často se tak vydával k silnici, kde sbíral všelijaké ostatky. Doma je pak pitval, nakládal různé části do zavařovaček a zkoumal, jak do sebe zvířecí tělo „zapadá”.

Na základce mu jeho podivínství celkem tolerovali, na střední ovšem dostal velkou nálepku vyvrhele. Jak tohle přežít? Jedině s pomocí „medicínky”. A čím dříve s tím člověk začne, tím lépe. A tak si Jeffrey nezapomněl každý den přibalit do speciální kapsy své vojenské uniformy, kterou tak rád nosil, pivo nebo láhev něčeho ostřejšího. Učitelé ho považovali za slušného a inteligentního chlapce, který však dosáhl pouze na průměrné známky.

Klaun zrůdou

Zajímavé ale je, že i přes svou nekonvenční povahu platil za šaška třídy. Když se řeklo „udělej Dahmera”, začal představovat epileptický záchvat či mozkovou obrnu. Třídní klaun však neměl jen veselou, ale i velmi temnou stránku osobnosti. To už zjistil, že je gay, jenom nevěděl, co s tím. Fantazíroval o tom, že baseballovou pálkou sejme jednoho běžce, kterého potkával cestou do školy. Dahmera silně přitahovala představa, jak se s jeho bezvládným tělem mazlí. Když se k tomu jednoho dne odhodlal a ukryl se v křoví, muž jako naschvál ten den svou trasu vynechal. Jeffrey se tak musel naštvaný a nadržený vrátit domů.

Zombie milenci

První vraždu spáchal Dahmer v roce 1978. Obětí se stal osmnáctiletý Steven Mark Hicks, kterého nalákal do svého domu pod záminkou pití alkoholu. Když chtěl mladík odejít, praštil ho Jeffrey do hlavy činkou. Poté ho uškrtil a začal se nad jeho tělem ukájet. Aby po sobě nezanechal stopy, rozpustil nebožáka v kyselině. Krátce nato začal studovat na vysoké škole, kde však kvůli alkoholismu dosahoval nevalných výsledků. Otec jej tak raději poslal do armády, aby synáček úplně nezvlčil. Ale i z té ho vyrazili.

V takovém případě pomůže už jenom bůh, říkal si asi otec, když ho poslal žít k jeho silně věřící babičce. A skutečně, chvíli sekal dobrotu. Pak ale v bytě babičky zabil dalšího mladíka, ze kterého si nechal pouze hlavu a používal ji jako sexuální hračku. Zbytek těla opět rozpustil v kyselině. Žena začala po nějaké době tušit, že s jejím vnukem není něco v pořádku, a požádala jej, aby se odstěhoval. Tímto krokem, nevědomě, spustila lavinu, kterou nešlo zastavit. Dahmer se ve svém bytě už nemusel na nikoho ohlížet.

Oko za oko, zub za zub

Jeffrey si domů začal vodit převážně mladíky afroamerického původu, které nejprve zdrogoval a poté zavraždil. S mrtvolami pak prováděl vše, nač pomyslel. Jeden zvrhlý sexuální akt za druhým. Pak ale přišel s jedním vylepšením. Místo aby mladé muže zabíjel, snažil se z nich udělat povolné zombíky. Do hlavy jim začal vrtat díry a do nich vstřikovat kyselinu. Samozřejmě, že mu to nevyšlo. Jeho oběti umíraly v nepředstavitelných bolestech. Jeho šílené řádění ukončil až Tracy Edwards, kterému se jako zázrakem podařilo utéct a nahý na ulici zastavil policejní hlídku. Vyšetřovatelé pak v Dahmerově bytě našli čtyři lidské trupy a dvojnásobný počet hlav.

Ve vězení, kde si měl odpykávat patnáct doživotních trestů nebo 936 let, zažíval zvrácený vrah těžké časy. Všichni ho mlátili jako žito. Až do 28. listopadu 1994, kdy jej spoluvězeň Christopher Scarver zbil násadou od koštěte tak silně, že během převozu do nemocnice zemřel. Proč to udělal? Chtěl se tímto způsobem pomstít za všechny Dahmerovy oběti.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Jeffrey Dahmer

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články