Haute couture na palubě letadla? Uniformy čínských letušek vám vyrazí dech!

Promo foto slavného módního domu? Ne, nové oblečení posádky Hainan Airlines!
Zdroj: Laurence Xu/Hainanairlines.com
Haute couture na palubě letadla? Uniformy čínských letušek vám vyrazí dech!Haute couture na palubě letadla? Uniformy čínských letušek vám vyrazí dech!Haute couture na palubě letadla? Uniformy čínských letušek vám vyrazí dech!Haute couture na palubě letadla? Uniformy čínských letušek vám vyrazí dech!+ 6 fotek+ 7 fotek

Letecké posádky byly vždycky předmětem obdivu díky své nesmírné eleganci a vizuální atraktivitě. To ale Hainan Airlines evidentně nestačí. Tato letecká společnost se rozhodla pro redesign uniforem svých zaměstnanců a rozhodně netroškařila – nové oblečení může směle nosit označení „haute couture“.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 07. 2017 10:08

Ano, vysokou módu nenajdete už jen na přehlídkových molech nebo na snímcích celebrit, jež se promenádují po červeném koberci. Ale i na palubě letadla.

Nové uniformy posádky Hainan Airlines jsou výsledkem spolupráce s návrhářkou Laurence Xu. Čím ale vzbudily celosvětový poprask?

Rafinovaným spojením tradice a extravagantnějších střihů. Zatímco u pánů se designérka držela relativně zkrátka (byť šedý oblek opisuje nadčasové minimalistické linie), pro letušky navrhla šaty střižené podle tradičních šatů cheongsam, které jsou oblíbené u Číňanek z vyšších společenských tříd.

Laurence Xu/Hainanairlines.com

Přiléhavý oděv zdobí motivy moře a hor u spodního lemu, které kontrastují s oblaky v oblasti hrudníku. To nejlepší ale přijde, až udeří paní Zima...

Dámy totiž obléknou vypasované sáčko evokující květ tulipánu. Anebo šedou či temně fialovou kápi nad kotníky, v nichž silně připomínají víly-čarodějky z Krásnohůlek ze čtvrtého filmového dílu Harryho Pottera. To vše doplněno baretem posazeným po francouzsku šikmo do čela.

„Předváděné uniformy kombinují prvky klasické, starodávné orientální estetiky a siluetu moderního západního oděvu, který jim vdechne energii a trendovost,“ uvedla letecká společnost v tiskové zprávě. „Vzory inspirované orientálním uměním a šedé schéma byly vždy nezbytnou součástí designu uniformy,“ dodává.

Laurence Xu/Hainanairlines.com

Aktuální podoba uniforem vznikala dva roky a Laurence Xu musela společnosti předložit více než 1 000 návrhů a účastnit se několika setkání. Kolekci uvedla designérka na pařížském módní mítinku Paris Couture Week Fall/Winter 2017.

Hainan Airlines patří k nejlepším aerolinkám na světě podle společnosti Skytrax, která posuzuje kvalitu leteckých společností. V letošním žebříčku obsadila 9. místo z celkových 100 příček.

Prohlédněte si zblízka luxusní kolekci leteckých uniforem v galerii:

Zdroj: CNN

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články