Bestiální vrah Richard Ramirez: Po zdech maloval rtěnkou pentagram

Bestiální vrah Richard Ramirez: Po zdech maloval rtěnkou pentagram
Zdroj: Netflix

Richard Ramirez alias Night Stalker (Noční slídič) byl jedním z nejkrutějších amerických vrahů. Zabíjel kohokoli – muže, ženy i seniory. Jeho počínání bylo o to děsivější, že se ho dopouštěl v domech a bytech obětí. Tedy na místech, kde by se měl člověk cítit absolutně bezpečně.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 01. 2021 13:00

Richard Ramirez se narodil 29. února 1960 v Texasu. Byl to násilník, zloděj, pedofil a vrah. Za jeho života mu bylo prokázáno zabití třinácti lidí a další znásilnění a napadení. Zadržen byl v srpnu roku 1985, a přestože dostal trest smrti, popravy se nedožil.

Nesnesitelný zápach z úst

Malý Richard trávil čas nejraději mimo domov. Ze strachu z otce, který jej často bil, utíkal na nedaleký hřbitov, kde mu bylo nejlépe. S příchodem puberty se začal zajímat o omamné látky. Nejvíce mu vyhovovala marihuana, kterou kouřil již na základní škole. Na střední se mu moc nechtělo, nakonec ji stejně nedokončil. Kouření trávy byla mnohem větší zábava. A taky krádeže, a hlavně sladkosti. Jak ty miloval! Denně jich dokázal sníst obrovské množství. Jenomže zapomínal na ústní hygienu. Na příšerný zápach z úst a chybějící zuby si v budoucnu vzpomínali i ti, co přežili jeho útoky.

Tam ve Vietnamu...

Z jeho chování však nelze vinit marihuanu. Zásadní a velmi negativní vliv na něj měl jeho bratranec Mike. Ten coby člen Zelených baretů, které operovaly na území Vietnamu, dopodrobna Richardovi popisoval hrůzné zážitky z války plné zabíjení, mučení a znásilňování. Nezapomněl ani na fotky. Ramirez hltal každé jeho slovo. Když nakonec Mikeovi ruplo v bedně a po hádce své manželce prostřelil hlavu, byl toho Richard očitým svědkem. Následujících pár let strávil posloucháním metalu, užíváním LSD a studováním satanismu. Nezapomínal však i na drobné krádeže v Holiday Inn, kde si našel první zaměstnání. V roce 2009 se díky testům DNA navíc ukázalo, že právě tady vykonal svou první vraždu. Obětí byla jen devítiletá Mei Leung, kterou znásilnil, pobodal a oběsil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený RİCHARD RAMİREZ (@richardramirez_lcfr)

Od představ k činům

V roce 1984 si Ramirez troufl na skoro osmdesátiletou stařenku Jennie Vincow. Oknem vlezl do jejího bytu a zasadil jí desítky bodných ran. Zaměřil se hlavně na hrdlo, které bylo tak rozbodáno, že měla téměř oddělenou hlavu od těla. Následná pitva také prokázala sexuální zneužití. Tento masakr „vystačil“ vrahovi na devět měsíců, pak udeřil znovu.

Dvaadvacetiletá Maria Hernandez se s Ramirezem střetla, když parkovala auto v garáži obytného domu v Los Angeles. Když za sebou uslyšela rychlé kroky, otočila se a uviděla, jak k ní kráčí muž v černém, s kšiltovkou naraženou do čela a pistolí v ruce. Vystřelil na ni a vyplašená žena padla k zemi v bezvědomí. Poté vstoupil do domu a zabil její spolubydlící. V té době se jako zázrakem probudila Maria k životu. Když totiž na ni Ramirez vystřelil, instinktivně si zakryla obličej rukama. Vystřelená kulka ráže 22 milimetrů se naštěstí odrazila od klíčů, které zrovna držela. Pak zjistila, že vrah nechal v garáži stopu – kšiltovku s logem kapely AC/DC.

Oči jako šperky

S jídlem roste chuť. O několik dní později připravil o život manželský pár Azzarových. Ženu ještě předtím svázal, mučil a bil. Chtěl, aby mu prozradila, kde ukrývá cennosti. Z mrtvoly pak vydloubl oči a umístil je do šperkovnice. Byl zřejmě v takovém rauši, že se dopustil druhé chyby. V květináčích nechal otisky podrážek bot. Policisté také porovnali kulky, které se samozřejmě shodovaly s předešlými vraždami.

V květnu 1985 přepadl další manželský pár. Muže střelil do obličeje a poté zbil do bezvědomí. Ženu brutálně znásilnil. A stále mu to nestačilo. Za pár dní kladivem zmrzačil invalidní Florence Lang, kterou ještě zneužil. Její sestru Mabel mučil elektrickými šoky a pak na zeď v obou ložnicích nakreslil rtěnkou pentagramy.

Noční slídič

Než se začala kolem Ramirezova krku utahovat pomyslná smyčka, dopustil se ještě dalších devíti vražd. Posledních zločinů se dopustil 24. srpna 1985. Zrovna měl namířeno do Mission Viejo, kde se pokusil vloupat do bytu rodiny Romerových, jenže třináctiletý syn James slyšel kroky a probudil rodiče. Ramirez utekl, ale James si zapsal barvu auta a poznávací značku, což pak předal policii.

Ramirez se na útěku vloupal do bytu Billa Carnse a jeho snoubenky Inez. Bill zrovna spal, když ho střelil do hlavy. Inez se představil jako Noční slídič a přikázal jí, aby všem řekla, kdo to udělal. Pak ji svázal a znásilnil. Naštěstí se jí povedlo osvobodit a zalarmovat policii. Billovi lékaři vyoperovali z hlavy dvě kulky a přežil.

Hon na vraha

O čtyři dny později našli vyšetřovatelé ukradenou toyotu, na kterou je upozornil James. A ejhle, na zpětném zrcátku byl otisk prstu. Jelikož měl za sebou Ramirez bohatou historii krádeží, věděli policisté, o koho jde. Do všech médií byla ihned rozeslána jeho podobizna. Vrah zjistil, že je veřejně známou osobností velmi kuriózním způsobem. Když si chtěl jít nakoupit, minul skupinku postarších Mexičanek, které si na něj začaly okamžitě ukazovat a šeptat, že je to přece hledaný vrah.

V obchodě si pak všiml, že je hlavním tématem dne všech novin. Zpanikařil a chtěl jedné ženě ukrást auto, kolemjdoucí mu to však znemožnili. A tak se jal skákat přes ploty a zkoušet, zda není náhodou otevřené nějaké jiné auto. Marně. V jednu chvíli se mu zničehonic zatmělo před očima. To ho dva muži praštili po hlavě železnou tyčí a mlátili ho až do doby, než si pro něj přijela policie.

Soud se satanem

Během prvního soudního přelíčení v červenci roku 1988 pozvedl Ramirez ruku, na které měl namalovaný pentagram, a zakřičel: „Heil Satan!” Zanedlouho začala kolovat fáma, že si vrah brousí zuby i na samotného státního zástupce. Pro jistotu byly v budově soudu umístěny detektory kovu, aby se nikomu nepodařilo dovnitř propašovat zbraň.

Ramirezovi bylo prokázáno 13 vražd, za které byl odsouzen k trestu smrti v plynové komoře. Po třiadvaceti letech v cele smrti však v červnu 2013 zemřel na rakovinu. Jeho řádění zachycuje nový seriál Netflixu s názvem Night Stalker: Hon na sériového vraha.

Zdroje informací:

Netflix: Oficiální presskit k seriálu Night Stalker: Hon na sériového vraha

Biography.com: Richard Ramirez - Murders, Death & Facts

Britannica.com: Richard Ramirez - Biography, Night Stalker, Death, Childhood...

Wikipedia.org: Richard Ramirez

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články