Vrah návrháře Versaceho: Prostitut Andrew Cunanan zabíjel své staré bohaté milence ze závisti

Vrah návrháře Versaceho: Prostitut Andrew Cunanan zabíjel své staré bohaté milence ze závisti
Zdroj: Profimedia.cz/Wikimedia Commons, Public domain
Sestru Versaceho Donatellu......si střihla Penélope Cruz.Vraha Andrewa Cunanana......si zahrál Darren Criss.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nic netrvá věčně. Ani mládí. To ale stárnoucí prostitut Andrew Cunanan odmítal pochopit. Najednou už nebyl tím obletovaným mladíkem, který se mohl těšit z přízně nejbohatších mužů. Fyzické a psychické problémy si začal vybíjet na lidech, o kterých si myslel, že jím pohrdají. Jeho pomstě se bohužel nevyhnul ani módní návrhář Gianni Versace.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 01. 2021 14:00

Andrew Philip Cunanan se narodil 31. srpna 1969 v San Diegu. Byl to mužský prostitut s italskými a filipínskými kořeny, který usmrtil pět lidí, včetně módního návrháře Versaceho. Kvůli tomu se v roce 1997 stal jedním z nejhledanějších mužů na seznamu FBI. Když svůj život ukončil sebevraždou, bylo mu pouhých dvacet sedm let. Vražda slavného návrháře se stala neodmyslitelnou součástí amerických dějin a její seriálové zpracování jsme mohli vidět v druhé řadě American Crime Story.

Nadprůměrně inteligentní mladík

Andrew byl po všech stránkách adeptem na studenta roku. Milý, oblíbený a s nadprůměrnou inteligencí. Jeho IQ dosahovalo 147 bodů. Vyrůstal na předměstí San Diega, kde žili většinou jen bohatí lidé. Rodina se o něj starala a dbala na to, aby se mu dostalo řádného vzdělání. Andrewovi učení nedělalo problémy, byl i velmi komunikativní. Na střední škole si také uvědomil, že je gay.

Po maturitě nastoupil na Kalifornskou univerzitu, kde začal studovat historii. Vše se zdálo být naprosto dokonalé. Jenomže pak jeho otce obvinili ze zpronevěry peněz a přísun financí byl rázem ten tam. Co mělo nějakou hodnotu, bylo zabaveno, nešlo ani vybírat z účtu. Andrewův otec vzal raději nohy na ramena a utekl na Filipíny. Jelikož si už Cunanan nemohl dovolit platit školné, musel se vrátit ke své matce. Ta, jako hluboce věřící Italka, neunesla jeho homosexualitu a vyhodila mladého muže z bytu. Otázkou však je, zda by studoval, i kdyby se z výše uvedeného nic nestalo. Skoro každý večer vysedával po gay barech a lovil někoho na sex. Mladé koloušky však záhy vystřídali zralí muži. Ti totiž za potěšení platili.

Auto za 30 000 dolarů

Být společníkem starších mužů se mu rozhodně vyplatilo. Kreditky, drahé oblečení, luxusní hodinky, anebo auto za 30 000 dolarů... Andrew si nemohl stěžovat. Bonusem k těmto benefitům byly i honosné večírky, kterých se pravidelně účastnil. Na jednom z nich se seznámil i se slavným módním návrhářem Versacem. Přestože podle návrhářovy rodiny ti dva spolu nikdy nic neměli, choval k němu Cunanan zášť.

Zoufale toužil po tom, aby se prosadil i jako umělec. Čekalo na něho však jenom porno. A kvůli časté konzumaci drog a alkoholu vypadal ve svých sedmadvaceti přinejmenším o deset let starší. To se postarším boháčům již moc nezamlouvalo. Andrew se opět ocitl bez peněz. Stal se zatrpklým. Toužil ubližovat a mstít se těm, kteří, na rozdíl od něj, byli stále na vrcholu.

Pátá oběť

Gianni Versace byl poslední, pátou obětí Andrewa Cunanana. Předtím zabil své milence a dva klienty. Jednoho umučil, druhého zase opakovaně přejel jeho vlastním autem. Na Versaceho si počkal přímo před jeho domem. Když se návrhář vracel z procházky, střelil jej u brány domu do obličeje a krku. Záchranáři mohli po příjezdu konstatovat pouze smrt. Andrew věděl, že se z toho již nedostane. Krátce po svém činu proto spáchal sebevraždu.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Andrew Cunanan

Wikipedia.org: Gianni Versace

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články